12 semne care arată că eşti mai inteligent decât crezi

inteligentaOamenii inteligenţi nu îşi dau seama din prima de capacităţile extraordinare pe care le posedă. De aceea, o serie de indicatori arată cât de inteligent eşti cu adevărat.  

Fiecare dintre noi a întâlnit, la un moment dat, oameni cărora le place să-şi laude abilităţile. Dar, de cele mai multe ori, astfel de persoane sunt destul de înguste la minte. „Un nebun crede despre sine că este înţelept, dar un om înţelept crede despre sine că este prost“, spunea Shakespeare. De aici a luat naştere şi efectul Dunning-Kruger, prin care oamenii inteligenţi nu au încredere în abilităţile lor mintale. Dacă te îndoieşti de propria inteligenţă, „Bright Side“ a găsit mai mulţi indicatori care arată cum poţi recunoaşte aceste abilităţi extraordinare.

Ai luat lecţii de muzică

Numeroase studii au arătat că a învăţa să cânţi la un instrument muzical este benefic copilăriei. O lună de studii de muzică ajută copiii între 4 şi 6 ani să-şi mărească notele la teste, iar învăţatul pentru ei devine tot mai uşor. Aşadar, dacă ai cântat la vioară când erai mic acum gândirea ta este mult îmbunătăţită.

Eşti cel mai mare dintre fraţi

O cercetare interesantă a sugerat că fraţii mai mari dintr-o familie au IQ-uri mai mari comparativ cu cele ale fraţilor şi surorilor mai mici. Acesta este şi motivul pentru care fraţii mai mari au mai mult succes decât cei mai mici.

Ai o siluetă subţire

În 2006, o investigaţie neobişnuită a descoperit o conexiune interesantă: cu cât talia unei persoane e mai mare, cu atât abilităţile cognitive ale acesteia sunt mai mici. O altă parte a cercetării a arătat că acei copii de 11 ani care au primit note mici la teste sunt predispuşi la obezitate până la vârsta de 40 de ani. Acelaşi studiu arată că partenerii de studiu ai copilului pot să fie mai deştepţi, să depună eforturi mai mari pentru a reuşi din punct de vedere educaţional, dar şi să arate mai bine.

Ai fost alăptat

Cercetătorii din Marea Britanie şi Noua Zeelandă au studiat în jur de 3.000 de copii şi au descoperit că cei care au fost alăptaţi de mici au cu şapte puncte mai mult la testele de IQ decât cei care nu au fost alăptaţi. Dar acest aspect era aplicat doar acelor copii care au un anumit tip de genă. Nu s-a determinat care este relaţia dintre această genă şi alăptarea.

Îţi plăcea să citeşti când erai mic

Ai amintiri din zilele în care citeai pe când erai copil? În acest caz, şansele ca tu să fii inteligent sunt foarte mari, mai ales dacă pasiunea pentru cărţi a început încă de când erai în scutece. Într-o anumită parte a unei cercetări au fost studiaţi peste 2.000 de gemeni descoperindu-se că cei care au început să citească mai devreme au obţinut note mai mari la şcoală. Autorii studiului au descoperit că cititul de la o vârstă fragedă îmbunătăţeşte abilităţile verbale, cât şi cele non-verbale ale unei persoane.

Eşti stângaci, atunci eşti şi deştept

Există informaţii care sugerează că un număr mare de oameni stângaci pot să devină criminali, dar experţii încă trebuie să clarifice acest aspect. Pe de altă parte, un studiu recent arată că stângacii sunt înclinaţi către o gândire divergentă, un mod de gândire creativă care ajută la rezolvarea unor probleme şi sarcini. Stângacii sunt mai inventivi şi ştiu să iasă mai uşor din situaţii dificile. Nu e acest un semn al unui intelect superior?

Îţi faci prea multe griji

Tot mai multe studii dovedesc că oamenii care au prea multe griji s-ar putea sa fie mai inteligenţi decât cei care nu au. Aceste griji se pot datora faptului că se gândesc mereu la posibilele consecinţe ale acţiunilor lor şi, prin urmare, vor să se asigure că totul decurge către un final bun.

Înălţimea contează

Cercetări efectuate la Universitatea Princeton au arătat că acei copii înalţi studiază mai bine decât colegii lor, iar atunci când ajung la maturitate au mai mulţi bani.

Eşti amuzant

Simţul umorului şi inteligenţa sunt conectate. Într-o cercetarem 400 de studenţi au fost supuşi unui test de inteligenţă în care au trebuit să gândească fraze amuzante pentru o serie de desene animate. Puteţi doar să vă imaginaţi ce categorie de studenţi a avut replicile mai bune.

Eşti curios

Un profesor de psihologie în afaceri de la Universitatea din Londra a ajuns la concluzia că o caracterisitcă importantă a oamenilor inteligenţi este curiozitatea. Oamenii curioşi posedă o formă rafinată de gândire, iar pe termen lung sunt interesaţi să descopere lucruri noi şi să se dezvolte ca oameni.

Preferi dezordinea

Dezordinea creativă este un concept care a fost stabilit în urmă cu mult timp. Există şi o cercetare care arată că dezordinea este specifică oamenilor inteligenţi. Aşadar, nu lăsa curăţenia să-ţi afecteze inspiraţia.

Preferi noaptea

Se pare că oamenii care preferă să stea trezi în noapte ar putea să aibă un intelect mai mare decât al celorlalţi. Abilitatea de a munci şi de a fi creativ pe timpul nopţii nu a fost dată de natură. De aici, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii inteligenţi merg mai târziu la culcare pentru că încearcă să-şi extindă limitele abilităţilor lor. Ar fi foarte bine dacă am putea supravieţuit cu puţine ore de somn.

Comentarii

comentarii