14 cadre medicale din România vor lucra, timp de două săptămâni, într-un spital de lângă Milano

Maria este asistent medical la UPU Târgu Mureș. Împreună cu alți 13 colegi va îngriji bolnavii de COVID19 dintr-un spital italian de lângă Milano.  VIDEO 

“Misiunea noastră este să acordăm sprijin colegilor noștri din Italia care sunt epuizați și au nevoie de ajutor! Familia mea știe nu doar că îmi iubesc meseria, ci că o ador! Mă voi întoarce acasă cu bine. Totul va fi bine!”, a declarat, Maria, înainte să urce în avionul care o duce în epicentrul pandemiei.

Un gest de solidaritate apreciat de premier, miniștrii Sanătății, Internelor, Apărării, șeful DSU- care au condus cadrele medicale la avion – dar în mod special de ambasadorul Italiei la București. Marco Giungi s-a înclinat în fata cadrelor medicale din România, cărora le-a transmis că este o lecție extraordinară de solidaritate pe care Italia nu o va uita.

Ambasadorul Italiei: „As vrea foarte mult să vă îmbrățisez dar, din păcate, nu pot. Îmi exprim gratitutdinea din partea țării mele pentru gestul vostru, care este atât de apreciat! Scrieți o pagină în istoria relațiilor bilaterale”.

„Soțul meu este italian. Această misiune este și pentru el!”, i-a mărturisit ambasadorului Italiei o altă asistentă, într-o italiană fluentă.

Un avion C-27J Spartan, al Forțelor Aeriene Române, a transportat, astăzi, în Italia, o echipă medicală românească. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, cu patru cadre medicale la bord. La Timişoara, echipa a fost completată cu încă 10 medici și asistente. Ei sunt însoțiți de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aeronava militară are ca destinație finală Milano. O echipă inimoasă din România s-a oferit în mod voluntar să ajute, timp de 14 zile, oameni aflați în mare suferință din Italia, un gest de solidaritate din partea țării noastre, pentru cea mai afectată țară din Europa, în pandemia care schimbă fața lumii. Acțiunea are loc în cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian și în spirit de solidaritate cu cele mai afectate state.

Comentarii

comentarii