5 locuri mai putin populare din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

Vestea despre locurile fascinante din Romania s-a raspandint in toata lumea. Exista insa atractii turistice mai putin cunoscute, dar care merita din plin sa fie descoperite. Astfel, daca esti in cautarea unor locuri mai putin populare din Romania, iata ce poti vizita!

Vacanta in Azuga

Pentru cei care iubesc aerul proaspat de munte, peisajele care par despinse din poze si muntele, Azugaeste locul perfect pentru o vacanta in Romania. Poti sa vii aici atat vara, cat si iarna. Situata pe Valea Prahovei, aceasta statiune este numai buna si pentru cei care iubesc sporturile de iarna. Te asteapta sase partii de schi, pentru toate gradele de dificultate. De asemenea, exista si un traseu special amenajat pentru snowboarding.

Tot aici poti sa vizitezi Castelul Cantacuzino sau Muzeul Cezar Petrescu. Pentru curiosi, in zona exista si un parc de aventura. Nu in ultimul rand, cei care viziteaza Azuga se pot bucura de o multime de peisaje minunate si trasee pitoresti, numai bune pentru plimbari.

azuga

Vacanta la Baile 1 Mai

Ce spui de o vacanta relaxanta, care sa te ajute sa-ti reincarci bateriile. Daca iti surade o astfel de idee, atunci merita sa iei in considerare varianta unui concediu la Baile 1 Mai. Statiunea, care se afla aproape de Oradea, nu se numara printre cele mai populare locuri din Romania pentru wellness si relaxare, dar acest lucru poate reprezenta un mare avantaj. Cu alte cuvinte, la Baile 1 Mai nu o sa ai parte de inghesuiala prea mare si o sa te poti bucura din plin de serviciile oferite aici.

Pentru cei care aleg sa-si faca concediul la Baile 1 Mai exista bazine cu apa termala (folosita in principal pentru tratarea bolilor reumatice). De asemenea, aici o sa gasiti si frumosul Lac cu nuferi, un loc unic in Romania. baile 1 mai

Fotografie preluata de pe piscinenaturale.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Vacanta la Geoagiu-Bai

Cei care-si doresc o vacanta in Romania, care sa le ofere posibilitatea de a se relaxa, dar si destule obiective turistice de vizitat, pot alege cu incredere statiunea Geoagiu-Bai. Acest loc minunat are izvoare minerale alcaline, usor sulfuroase, care se folosesc pentru tratarea mai multori tipuri de afectiuni.

Aici o sa ai parte si de o multime de peisaje excelente, dar si de obiective turistice deosebite precum: apele mezotermale, cascada, Castrul roman Germisara, drumul romanBaile Termale RomaneBiserica din Geoagiu-Bai, Biserica Ortodoxa “Adormirea Maicii Domnului” sau strandul cu ape termale.

Geoagiu Bai

Fotografie preluata de pe cniptgeoagiubai.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Vacanta in Govora

Govora este statiunea ideala pentru o vacanta in Romania. De ce? Ei bine, aici o sa te poti bucura de zile minunate in natura, dar si de apele unice care se gasesc aici, recomandate pentru tratarea mai multor tipuri de boli, cu pregadere cele ORL.

vacanta in Govora nu este recomanda doar celor care vor sa se trateze, ci si familiilor cu copii sau persoanelor care vor sa se relaxeze si sa descopere obiective turistice precum: Manastirea GovoraBiserica dintr-un lemnManastirea Turnu sau Manastirea Stanisoara.

gorova

Vacanta la Pucioasa

Peisaje naturale care par desprinse din filme, posibilitatea de a face tratamente pentru diferite afectiuni, dar si numeroasele oportunitati pentru agrement fac din Pucioasa un loc ideal pentru un concediu reusit. Chiar daca se numara printre locurile mai putin populare din Romania, merita sa vii aici macar o data. Aflata in judetul Dambovita, statiunea are ape sulfuroase, puturi minerale si fantana de leac.

De asemenea, cei care trec pe aici pot vizita Muzeul de EtnografieParcul IndependenteiCetatea Sfanta Noul IerusalimLacul de acumulare Pucioasa sau Pastravaria Pucioasa.

Acest loc este perfect pentru toate categoriile de varsta.

pucioasa

Comentarii

comentarii