56.000 de ieşeni s-au înscris pentru vizita Papei la Iaşi

S-au încheiat înscrierile în parohiile romano-catolice pentru vizita Papei la Iaşi, eveniment care va avea loc pe 1 iunie. Pe liste sunt peste 50.000 de persoane, pentru care în perioada următoare se vor tipări biletele şi permisele de acces, cu informații despre zone în care vor sta la întâlnirea cu Papa, dar și despre acces.

Venind în sprijinul multor cereri din partea persoanelor care se află în afara zonei Moldovei sau de alte confesiuni care doresc să participe la sărbătoarea întâlnirii cu Suveranul Pontif, Comitetul de organizare a vizitei la Iaşi a lansat, în aprilie, şi o platformă de înscriere on-line la acest eveniment, pe care s-au înregistrat peste 6.000 de persoane.

Călătoria apostolică se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie, cu diferite particularităţi în toate locurile pe care le va vizita, făcând să se întrevadă în mod special motoul: „Să mergem împreună!”.

La Iaşi, Sfântul Părinte va sosi la 1 iunie, după ora 17.00, pentru a vizita catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” şi pentru a participa la „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”, în faţa Palatului Culturii.

Timp de aproximativ o oră şi jumătate, va fi o sărbătoare a întâlnirii cu Sfântul Părinte, o întâlnire trăită sub privirile sfintei Fecioare Maria.

Credincioşii care vor participa vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte împreună cu papa Francisc. Protagoniştii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii şi familiile, către care se va îndrepta şi mesajul special al urmaşului sfântului Petru.

Înscrierile on-line vor continua până la 31 mai, ziua premergătoare întâlnirii cu Papa Francisc la Iaşi.

„Dar şi cei care nu vor apuca să se înscrie pentru acest eveniment, de la o distanţă mai mare de scena unde va fi papa Francisc, vor putea să-l întâlnească pe papa, să-l privească şi să îi asculte mesajul. Din parohii, cei care nu s-au înscris până la 1 mai, vor putea veni și vor asista de la o distanță mai mare, din afara perimetrului restricționat. Vor fi ecrane, staţie de sonorizare. Se va simți pulsul evenimentului şi desigur, îl vor vedea și pe Papă”, a spus preotul Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Diecezei Romano-Catolice Iaşi.

Papa Francisc se va afla în România în perioada 31 mai-2 mai, la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj.

La Bucureşti, termenul de înscriere a fost prelungit până pe 15 mai.

Comentarii

comentarii