8 obiceiuri pe care le au oamenii fericiți. Învață de la ei ce este cu adevărat fericirea. Nu e nimic complicat!

Nimeni nu devine fericit în mod întâmplător. Aceasta este o anumită poziție de viață asupra căreia tu mai întâi muncești, iar ea mai apoi te răsplătește. Cel mai important lucru, de la care trebuie să începi este capacitatea de a-ți reveni.

Psihologii spun că anume acesta este antonimul depresiei. Este un fel de armă împotriva căderilor inevitabile în viață. Un proverb japonez spune așa: „Cazi de 7 ori, ridică-te de 8 ori”.

Dezvoltă-ți următoarele 8 obiceiuri și ele te vor face să te simți mult mai fericit și te vor ajuta să treci mai ușor peste greutățile vieții.

1. Nu te gândi la ceea ce cred alții despre tine

2. Întotdeauna caută în toate plusurile

Orice rău are și o parte bună. Dacă nu reușești să vezi partea bună a unei situații, încearcă să o creezi, așa fac oamenii fericiți. Ei nu regretă nimic. Dacă a fost bine, e minunat. Dacă a fost rău, e o experiență.

3. Fii mereu prietenos și recunoscător

ADVERTISEMENT

Oamenii fericiți nu se uită cum arăți și din ce familie provii. Tot de ce au ei nevoie este încă un om alături de care poate să râdă și să fie fericiți. Lor nu le este greu să dedice cuiva câteva minute în semn de mulțumire.

4. Zâmbește și râzi cât mai mult

„Noi râdem nu din cauza că suntem fericiți, noi suntem fericiți, pentru că râdem.” (William James) Zâmbetele și râsul sunt o trăsătură inseparabilă a oamenilor fericiți.

Așa se întâmplă că oamenii cu care petrecem mult timp împreună ne influențează viața și percepția asupra lumii înconjurătoare. Cu cât mai mult timp vom petrece cu asftel de oameni optimiști, cu atât mai veselă și mai frumoasă va fi viața noastră.

5. Să știi că nimic în lumea asta nu este perfect

Este greu de luptat cu tendința spre perfecțiune, dar e necesar. Tot ce este bine, este cu măsură. Oamenii fericiți au învățat să controleze această tendință. Ei nu se pedepsesc pentru neajunsuri și greșeli. Ei se mândresc cu sine și cu reușitele lor. Uneori unele lucruri pur și simplu nu se întâmplă așa cum am planificat și asta e normal. Este imposibil să controlezi totul.

6. Trăiește cu prezentul

Oamenii fericiți nu așteaptă seara de vineri, dimineața de duminică, achiziționarea noului automobil sau a unei noi case. Ei nu așteaptă primăvara, vara, toamna sau iarna. Întrucât cea mai gravă greșeală este să crezi că trăiești, când de fapt stai în camera de așteptare a vieții.

7. Fă și tu un aport în lumea înconjurătoare

Una dintre cele mai bune metode de a te simți fericit este să schimbi lumea. Asta nu înseamnă că trebuie să salvezi o națiune sau să oprești un tsunami. Uneori este suficient să oferi un zâmbet cuiva, să-i faci un compliment sau să-l ajuți.

8. Continuă să înveți

Oamenii fericiți sunt curioși, ei obișnuiesc să afle în permanență ceva nou despre ceea ce-i înconjoară. Întotdeauna există ceva ce încă nu cunoaștem. Interesul față de viață ne oferă energie, ne influențează pozitiv și ne face zilele mai interesante.

Comentarii

comentarii