9 produse cancerigene pe care le folosim, desi ne fac rau

1. Cafeaua

Cafeaua este destul de inselatoare. Expertii insa nu sunt convinsi daca intr-adevar consumul de cafea este nociv pentru sanatatea noastra, health din moment ce unele studii au plasat aceasta bautura si in rangul “licorilor” recomandate.

Cercetarile au aratat ca 6 cani de cafea pe zi pot scadea riscul de cancer la prostata, prescription in timp ce consumul a 5 cani de cafea pe zi descreste considerabil si riscul cancerului la sanpana la 57%.

 

2.Muraturile

Consumul de legume murate, foarte raspandit, mai ales, in culturile asiatice, poate creste riscul diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cel al esofagului si cancerul stomacului.

 

 

3.Bauturile alcoolice

Alcoolul prezinta riscuri scazute, daca este consumat cu moderatie (MAXIM doua bauturi pe zi pentru barbati si una pentru femei), dupa cum ne sfatuieste Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, insa asta nu inseamna ca este total lipsit de pericol.

Alcoolul este vinovat pentru 10 procente din toate tipurile de cancer intalnite la barbati si 3 procente la femei, iar potrivit unui studiu consumul exagerat de bauturi alcoolice mareste riscul de cancer de san, gat si ficat.

 

4.Solarul

Nici un bronzat “sanatos”, la lumina soarelui nu este atat de sanatos, la urma urmelor, insa despre solar se stie cu siguranta ca predispune la dezvoltarea unui cancer de piele.

Un studiu recent a aratat ca riscul acestui tip de cancer, creste alarmant cu  75 de procente, atunci cand folositi solarele inainte de a implini varsta de 30 de ani.

 

 

5.Pudra de talc

Expertii in sanatate nu sunt 100% siguri daca pudra de talc, folosita pentru a pastra pielea uscata si a minimiza frecarea, este o cauza sigura de cancer.
Aceasta pudra de talc contine azbest ,care nu mai este folosit in zilele noastre, tocmai din cauza proprietatilor sale cancerigene. 

Potrivit Cancerg.org, pudra care nu contine aceasta minerala fibroasa, folosita in prezent, creste riscul de cancer ovarian cu 30%, daca este utilizata in apropierea zonei genitale, deoarece pudra poate patrunde cu usurinta prin vagin, uter si tuburile falopiene.

Azbestul, care este adesea utilizat pentru intarirea cimentului, in constructii, poate produce cancer, daca fibrele de azbest sunt imprastiate in aer si inhalate.El este cauza cancerului de plamani si a mezoteliemului  din cavitatea pulmonara (mai precis pleural, in peste 90% dintre cazuri).

6.Terapia de inlocuire a hormonilor

Terapia de inlocuire a hormonilor consta in administrarea de estrogen sau progesteron pentru a elibera simptomele menopauzei, printr-o pastila, un plasture sau un inel care administreaza substante.

Acest tratament a provocat numeroase cazuri de cancer la san, ovarian, endometrial sau cancer uterin.

 

7.Cancerul dobandit la locul de munca

Exista cateva meserii care te predispun la riscul de a te imbolnavi de cancer , mai mult decat altele.

Potrivit Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului, cei care lucreaza in domeniul curatatoriilor chimice sunt expusi la fumuri chimice si solventi si sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca de cancer la esofag, in timp ce persoanele care lucreaza ca barbier sau coafeza si ei sunt expusi la cacer de plamani sau de vezica, deoarece sunt expusi la diverse toxine, scrie OxfordJournal.com.

8.Radiatiile ultraviolete

Sa lasi prea multe raze UV sa se abata asupra ta, nu doar ca nu-ti da bine la look, pentru ca te arzi, insa te poti imbolnavi si de cancer de piele.
Melanomul, cel mai mortal cancer de piele, este cel mai cunoscut printre oamenii care traiesc in regiuni cu mult soare. Si cat tot a venit vara, aveti grija cu protectia solara!

 

 

9.Tutunul care nu se fumeaza

Nu incercati sa va pacaliti, doar pentru ca nu se fumeaza si nu il aprinzi, asta nu inseamna ca nu este nociv.
Exista cel putin 28 de chimicale in tutunul care nu se fumeaza, cum ar fi tutunul inhalat “tras pe nas” sau cel care se mesteca. Toate sunt cauze cunoscute ale cancerului bucal, de esofag si pancreatic.

 

Sursa

 

Comentarii

comentarii