90 de minute va fi Suveranul Pontif la Iași. Papamobilul – un Duster alb

Pope Francis waves as he leads his weekly audience in Saint Peter's Square at the Vatican August 27, 2014. REUTERS/Max Rossi (VATICAN - Tags: RELIGION) - RTR43XCT

Peste 35.000 de pelerini din Dieceza de Iaşi şi-au anunţat oficial prezenţa la Iaşi în timpul vizitei Papei, dar acesta nu este numărul total de persoane care vor ajunge în capitala Moldovei pe 1 iunie. Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că sunt aşteptaţi 150.000 de oameni care să participe la vizita de 90 de minute a Suveranului Pontif, iar reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice au confirmat că este vorba de persoane din toată ţările împrejurătoare şi din toate părţile ţării care şi-au manifestat deja intenţia de a veni la Iaşi.

Pentru vizita Sfântului Părinte, municipalitatea va achiziţiona pe baza unui proiect al arhitectului Mihai Codreanu o scenă care să semene din profil cu Palatul Culturii, care să fie amplasată în faţa Palatului şi care să aibă o lungime de 50 de metri. De pe scena respectivă le va vorbi celor prezenţi în faţa Palatului, iar alături de el vor sta invitaţii de la Vatican, locali, regionali şi corul format din tineri ieşeni care a început deja să se pregătească.

Papamobil “made in Romania”

„Dacă vreţi, vă putem face o dezvăluire, papamobilul va fi o maşină românească, e promisiunea grupului Dacia Renault care lucrează la două papamobile cu care Suveranul Pontif va vizita România”, a precizat Mihai Chirica.

Este vorba de două Dacia Duster albe, fără habitaclu, în locul lor fiind amplasaţi doi pereţi verticali, care vor fi construite la uzinele de la Piteşti şi care vor fi ulterior donate de către grup Vaticanului pentru uzul ulterior al Papei Francisc. Reprezentanţii companiei au confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” existenţa unor discuţii, dar nu au oferit detalii suplimentare fiindcă susţin că încă se poartă discuţii cu privire la posibilitatea finalizării acestui contract.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii