A gonit cu 236 km/h pe Șoseaua de Centură, apoi a încercat să scape de polițiști

Individul a încercat să scape de echipajul de poliţie. A fost prins după ce a intrat în oraş prin CUG. Un bărbat din Iaşi a reuşit un record negativ: în speranţa că va scăpa de poliţişti, acesta a gonit cu viteza de 236 km/h pe şoseaua de centură a Iaşului.

Urmărirea ca în filme a avut loc sâmbătă, în jurul orei 12, atunci când Iulian Claudiu Baidan, în vârstă de 32 ani, conducea cu viteză un autoturism Audi S8, pe şoseaua de centură, între drumul european şi sensul giratoriu de la Uricani. Acesta nu a fost atent în trafic şi a fost filmat de radar de către o patrulă de poliţişti aflaţi într-un autoturism neinscripţionat, un Audi negru. Radarul din această maşină l-a filmat pe Baidan cu viteza de 166 km/h. Poliţiştii au pornit în urmărirea lui, însă individul a apăsat pedala de acceleraţie a bolidului, fiind filmat cu o viteză de 236 km/h.

Baidan a ieşit de pe şoseaua de centură la Lunca Cetăţuii, apoi a virat spre CUG, în speranţa că va scăpa. Din CUG, şoferul „nărăvaş“ a mai virat o dată la stânga, spre Valea Adâncă, însă a fost ajuns de către poliţişti şi prins într-o zonă numită Fundacul Oţelăriei. Acesta a fost imediat încătuşat, apoi, poliţiştii i-au luat permisul de conducere. Potrivit unor poli­ţişti, şoferului îi place viteza, el rămâ­nând de mai multe ori fără permis.

„Este un cal breaz, mereu ne ameninţă că tatăl său are influenţă. Vorbeşte nepoliticos cu oricine, nu numai cu poliţiştii“, ne-au spus mai mulţi poliţişti de la Rutieră.

Comentarii

comentarii