Accident cu 12 victime, dintre care 5 copii, în urma coliziunii a două autoturisme

Un grav accident de circulație s-a petrecut duminică în județul Covasna: 12 persoane, dintre care 7 adulți și 5 copii, au ajuns la spital, în urma coliziunii dintre două autoturisme. Într-una dintre mașini se aflau șapte persoane.

Accidentul s-a produs pe DJ121, între localitățile Imeni și Zăbala, unde este o zonă de drum drept.

Șoferul unuia dintre autoturisme rămăsese încarcerat.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au venit cinci ambulanțe și o autospecială pentru transport victime multiple.

Toate persoanele implicate au fost transportate la Unitățile de Primiri Urgențe din Sfântu Gheorghe și Brașov.

Cum s-a petrecut accidentul. Cauza probabilă

Potrivit presei locale, polițiștii care au făcut primele cercetări la fața locului spun că o problemă tehnică la o anvelopă ar fi cauza producerii accidentului de duminică.

Unul dintre autoturisme, condus de un bărbat de 48 de ani, mergea din direcția Covasna către Târgu Secuiesc și la un moment dat a intrat în depășirea celuilalt autoturism, care era condus de un bărbat de 32 de ani. În acel moment, anvelopa dreapta față a autoturismului depășit „a avut o problemă tehnică” (probabil o explozie – n.r.), iar mașina a intrat pe sensul opus de mers și a acroșat vehiculul care intrase în depășirea ei. Șoferul acestuia a pierdut controlul asupra volanului, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă. Și autoturismul depășit a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a sensului său de deplasare.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii