Afla ce inseamna cand te mananca palma stanga. Iei sau dai bani?

De-a lungul vremii oamenii au observat o anumita legatura intre „semnele” pe care corpul nostru ni le da uneori : mancarimi, tiuituri, amorteli, si anumite fapte, evenimente, care au loc.

Oamenii le-au corelat si toate astea au dat nastere la superstitii legate de diferitele parti anatomice ale corpului nostru. Cine n-a intrebat vreodata : „ce ochi mi se „bate”? Si functie de raspuns, superstitia, zice-se, se implinea, caci este stiut ca daca ti se bate ochiul drept esti vorbit „de bine”, iar daca se bate cel stang – esti vorbit „de rau”. Daca cel intrebat nu ghicea exact ce ochi se bate, superstitia spune ca, vorba buna sau barfa nu se implineau.

Dar s-o luam de la cap…Daca te mananca in varful capului, se spune ca starea ta sufera o transformare in bine, ca pozitia ta sociala sufera o imbunatatire. Despre par se spune ca, daca la pieptanat iti ramane o suvita rebela, vei face un drum. Daca te mananca in ureche, este semn sigur de ploaie ( aceasta este una dintre superstitiile care poate fi explicata stiintific ; cilii din ureche se umezesc de la umiditatea din natura si acest lucru favorizeaza gadilatul pe care noi il luam drept mancarime ), dar, oricum ar fi, superstitia ramane suverana.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii