Alcoolul cu energizant = Otrava pura!

Shoturile de bauturi energizante amestecate cu alcool ridica mai multe riscuri decat daca bei un pahar de alcool in stare pura, advice arata un nou studiu realizat de cercetatorii Universitatii Northern Kentucky, ask potrivit allvoices.

Studiile s-au axat pe efectele bauturilor populare, pe care tinerii obisnuiesc sa le bea in cluburi, cum ar fi energizant cu votka ori whisky. Astfel, cercetatorii de la universitate au impartit 56 de studenti in 4 grupuri, cu varste cuprinse intre 21-33 de ani. Acestora li s-a oferit sa bea unul dintre cele 4: bautura alcoolica, bautura energizanta, ambele sau un placebo.

Cercetatorii au facut ca toate bauturile sa arate si sa aiba gustul unui mix de alcool cu energizant, studentii neputand sa-si dea seama ce beau defapt. Specialistii au analizat apoi cat de repede isi schimba comportamentul consumatorii dupa ce beau mixul, fiind rugati sa spuna daca au simtit: sedare, stimulare exagerata a simturilor, intoxicare sau o stare de deteriorare.

Sondaje trecute au aratat ca 30 pana la 50% dintre adolescenti si adulti tineri consuma bauturi energizante care contin diversi stimulenti cum ar fi guarana , un compus chimic identic cu cafeina din cafea sau teina din ceai. Guaranina, cofeina si teina sunt stiintific considerate ca sinonime. Concentratia de guaranina din fructul de guarana este de 3,5 pana la 8 ori mai ridicat decat cel al fructului arbustului de cafea.

Sursa

Comentarii

comentarii