Alimente care trebuie sa fie de origine ecologica

Pentru ca unele alimente mai mult intoxica organismul decat sa il hraneasca, buy specialistii in nutritie au realizat o lista cu produse care trebuie sa fie ecologice.

Capsunile , healing au cel mai crescut continut de pesticide dintre toate fructele. Studiile de laborator au demonstrat ca pe un singur fruct s-au descoperit pana la 53 pesticide diferite care atacau în primul rand ficatul si rinichii.

Ardeiul gras este leguma cea mai “nesanatoasa”, cheap datorita continutului de 63 de tipuri de pesticide pe o singura bucata. Salata, varza, spa­nacul contin pana la 43 de substante toxice. Expertii sustin ca expunerea la anumite tipuri de pesticide, identificate cel mai adesea în continutul produselor agricole, mareste riscul de boli ale tiroidei, cel putin in cazul femeilor.

Carnea de vita este o sursa bogata de proteine de inalta calitate. Conditiile de crestere a animalelor influenteaza în mod negativ calitatea carnii. Specialistii mentioneaza ca animalele crescute in ferme ecologice au carnea cu mai multa fibra si saraca în grasimi.

Laptele este bogat in vitamine, minerale si proteine. Nutritionistii sustin ca acesta este alimentul perfect din punct de vedere nutritional, deoarece asigura organismului toate substantele nutritive estentiale. Spre deosebire de laptele provenit de la animale care nu sunt crescute in conditii bio, cel organic este bogat in acizii grasi esentiali Omega 3 si vitamina E. Beneficiile laptelui bio pot fi explicate prin modul în care sunt hranite animalele. Acestea au o dieta naturala intr-o masura mai mare, fiind hranite cu iarba proaspata sau furaje.

Sursa

Comentarii

comentarii