Apare inima care se regenereaza

Oamenii de stiinta au reusit pentru prima data sa faca posibila regenerarea tesutului unei inimi. Ei au aplicat cateva grefe vii pe o inima afectata si au obtinut rezultate promitatoare. In cadrul acestui exeriment au fost folosite si celule stem. Descoperirea ar putea sa ofere o sansa celor care sufera un atac de cord.

Oamenii de stiinta care au reusit aceasta performanta sunt de la Universitatea Columbia, online scrie io9. Aplicarea unei astfel de proceduri este o metoda mai putin invaziva decat cele precedente.

Datorita acestei noi tehnici, viagra sale in cazul inimii afectate de infarct au inceput sa creasca noi vase de sange, ceea ce a stimulat regenerarea tesutului intial. “Este cu adevarat incurajator sa poti dirija anumite celule stem sa formeze un tesut uman”, a declarat dr Vunjak Novakovic, unul dintre membrii echipei.

Pentru a obtine astfel de rezultate este nevoie de contributia bioinginerilor, a biologilor specialisti in celule stem si a medicilor. Cu ajutorul noii descoperiri, oamenii vor putea trai mai bine si mai mult in viitor, sunt de parere specialistii.

Sursa

Comentarii

comentarii