Autorităţile sanitare din ţară derulează controale în perioada premergătoare sărbătorilor pascale

Autorităţile sanitare din întreaga ţară derulează controale ample la produsele din care se va prepara mâncarea pentru sărbătorile pascale. Sunt vizate pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere a animalelor şi alte elemente ale lanţului alimentar.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control, a demarat controalele tematice specifice pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţi de alimentaţie publică.

În ceea ce priveşte ouăle comercializate de producătorii particulari, autorităţile au anunţat că acestea sunt supuse examenului ovoscopic, efectuat de personalul veterinar, iar cele care nu sunt conforme sunt retrase de la comercializare.

În ceea ce priveşte micii producători de lapte şi brânzeturi din târguri şi oboare, aceştia trebuie să fie înregistraţi sanitar-veterinar şi să deţină carnete de sănătate pentru animele de la care provine laptele.

Comentarii

comentarii