Batausii care l-au bagat in coma pe varul lui Lucian Bute, trimisi in judecata

Procurorii din Galati au trimis in judecata cinci barbati, medicine acuzati ca l-au agresat pe varul pugilistului Lucian Bute, site in acelasi dosar urmand sa fie judecat si Gelu Bute, pentru ca l-a lovit pe unul dintre cei cinci, ceea ce a initiat conflictul.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Galati au finalizat ancheta in acest caz si i-au trimis in judecata, pentru tentativa la omor calificat, pe Ion Stoica (zis Nelu Soricaru), Costel Rosloveanu (zis Parda), Ionut Petcu (zis Mana), Marian Oana (zis Saptar) si pe Adrian Catalin Neagu (zis Turcu), potrivit unui comunicat remis marti de Parchetul General.

In acelasi dosar va fi judecat si Gelu Bute (zis Cipa), pentru lovire si alte violente, dar si pentru port fara drept de arma alba.
Potrivit procurorilor, evenimentele au avut loc pe 31 iulie, in jurul orei 04.00 dimineata, cand Gelu Bute si Adrian Catalin Neagu se intorceau beti de la discoteca. Cei doi au avut un schimb de cuvinte jignitoare si amenintari, iar varul pugilistului l-a lovit pe acesta cu pumnii si cu un briceag.
Cei doi au fost separati de persoanele care erau impreuna cu ei, iar Bute a plecat catre casa, insa Adrian Neagu l-a sunat pe Costel Rosloveanu si l-a chemat sa se bata cu cineva. Rosloveanu i-a mobilizat pe ceilalti implicati in pe Ion Stoica, Ionut Petcu si Marian Oana, folosind expresia “Hai, ca-i bataie!”.

Cei patru au urcat intr-o masina condusa de un prieten pentru a il cauta pe Gelu Bute. Cand l-au gasit, a inceput scandalul: au inceput sa ii injure pe cei din grupul lui Gelu Bute, care a ramas in urma, pe cand prietenii au inceput sa se retraga.

Cei cinci agresori au reusit sa-l ajunga si sa-l loveasca cu pumnii si cu picioarele peste corp, inclusiv in zona capului si a coastelor, cu o scandura, precum si cu o sticla goala, chiar si dupa ce acesta a cazut la pamant. Cand politistii au ajuns la fata locului, conflictul era in desfasurare, iar batausii au incercat sa fuga. Cei cinci barbati care l-au agresat pe Gelu Bute au fost arestati preventiv, pe 4 august.
Dosarul va fi solutionat de catre magistratii Tribunalului Galati.

Sursa

Comentarii

comentarii