Bătrână lăsată să putrezească de vie la spitalul Pașcani. Se internase pentru o banală durere de șold

Bătrână lăsată să putrezească de vie la spitalul Pașcani. Se internase pentru o banală durere de șold. Asta acuză fiul unei pensionare ce a venit pe picioarele ei la spital, şi care a depus plângere la Colegiul Medicilor. El spune că, multe zile la rând, femeia a fost sedată, ajungând să facă escare pe tot corpul, până la oase. Cazul s-a întâmplat la acelaşi spital la care recent a murit de varicelă un copil de 7 ani.

Încă un caz ce ridică semne de întrebare petrecut la Spitalul de Urgenţe Paşcani. Fiul unei pensionare de 88 de ani din judeţ susţine că aceasta ar fi murit cu zile după ce a fost tratată timp de două săptămâni la unitatea me­dicală. Totul s-a întâmplat în această toamnă. Femeia ar fi ajuns pe picioarele ei la spital, pentru o durere de şold, dar după două săptămâni a fost trimisă acasă „legumă“. Acuzele sunt grave: a stat sedată foarte mult timp şi nu ar fi fost îngrijită, drept pentru care bătrâna a făcut escare. Adică în anumite zone ale corpului era carne vie. Totul s-a întâmplat la Secţia de paliative ale aceluiaşi spital, unde în urma cu doar două săptămâni Ianis Mahu, băieţelul de 7 ani din Paşcani, adus cu ambulanţa şi fără să fie consultat de vreun urgentist, a murit la doar câteva ore de la internare, pe fondul unei varicele.

Fiul Auricăi A., de 88 de ani, a depus în urmă cu câteva zile o plângere la Colegiul Medicilor din Iaşi prin care a reclamat modul cum mama sa a fost tratată la Spitalul de Urgenţe Paşcani. Bărbatul a susţinut că bătrâna a mers singură la unitatea medicală pe motivul unor dureri la piciorul stâng. Aşa cum se precizează şi în biletul de ieşire din spital al femeii, aceasta suferea de osteoporoză. La câteva zile însă, fiul bătrânei a mers în vizită la spital.
„La internare, mama mea era foarte vorbăreaţă. Nu prezenta niciun semn sau motiv de moarte. După câteva zile de la internare, am constatat că mama mea nu mai vorbea, nu mai mânca, nu mai bea nici apă, nu mai deschidea nici ochii, nu mai mişca nici mâinile, nici picioarele“, a precizat fiul Auricăi A. în plângerea făcută la Colegiu. Dată fiind vârsta femeii, dar şi afecţiunile de care suferea, a fost trimisă la Secţia de Paliative. CONTINUAREA AICI. 

Comentarii

comentarii