Biblioteca Municipala se darama

O institutie publica din Pascani se afla intr-un real stadiu de degradare. Culmea, here de acest lucru sunt constienti si alesii locali, tadalafil insa nimeni nu ia vreo initiativa pentru a rezolva problema. Structura de rezistenta a Bibliotecii Municipale se afla intr-o stare lamentabila, iar peretii cladirii prezinta crapaturi extrem de mari. Mihaela Cojocaru, directorul institutiei, a precizat intr-un raport inaintat alesilor ca este necesar ca, pe langa consolidare, cladirea sa fie dotata si cu mobilier. O alta problema mare cu care se confrunta priveste acoperisul. Tiglele au inceput de o perioada de timp sa se desprinda si prezinta risc pentru trecatori.
In bugetul de venituri si cheltuieli al anului trecut, alesii locali au prins bani pentru reabilitarea acoperisului, insa nu s-a alocat de la buget toata suma necesara. Primarul Grigore Craciunescu a promis, din nou, ca va da fonduri pentru refacerea acoperisului, dar nu a vorbit deloc despre reparatiile de consolidare a cladirii. „Avem prinsi in acest an bani pentru reabilitarea acoperisului Bibliotecii Municipale si vrem ca in curand sa trecem la lucrari. De asemenea, este de apreciat activitatea pe care cei de la Biblioteca Municipala au depus-o in anul trecut, mai ales ca personalul de pe organigrama este foarte redus”, a precizat Grigore Craciunescu.
Cu asemenea probleme se confrunta si cladirea unde a activat primaria. Desi, la fel, s-au facut promisiuni ca va intra in consolidare, mai ales ca la un cutremur aceasta s-ar putea darama, nici la ora actuala nu s-a luat vreo atitudine. In aceasta cladire activeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani, jandarmii, Muzeul Municipal, sediul Oficiului
Prefectural si alte institutii.

Sursa

Comentarii

comentarii