Bonuri de masă 2020. Valoarea tichetelor crește

Bonuri de masă 2020. Valoarea nominală a unui bon de masă este prevăzut să ajungă la 20 de lei, potrivit unui proiect legislativ propus recent. Documentul a fost adoptat de Senat. Votul Camerei Deputaților va fi dor decizional, iar șansele ca noua valoare să devină realitate sunt extrem de mari. Momentan, proiectul a primit aviz favorabil din partea comisiei de muncă din camera deputaţilor, exact înainte de a ajunge în plen.

Proiectul legislativ presupune creșterea valorii tichetului de masă la 20 de lei, în condițiile în care suma maximală în prezent a unui tichet de masă este de 15,18 lei.

Bonuri de masă 2020. „În expunerea de motive a proiectului, se argumentează că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, spun inițiatorii proiectului.

Un alt motiv ce a stat la baza acestui proiect legislativ este faptul că valoarea de circa trei euro a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Valorile tichetelor din afara țării noastre sunt cuprinse între 6 – 11 euro.

Comentarii

comentarii