Canicula in toata Europa

Canicula îsi face simtita prezenta nu numai în Romania, generic ci si în Serbia, click Ungaria si Bulgaria. Dupa numeroase zile ploioase, nurse temperaturile au crescut brusc si ajung acum chiar si la 40 de grade. Codul rosu de canicula întra în vigoare de maine si în mai multe orase din Italia. Sarbii au cel mai mult de suferit din cauza caldurii. La Belgrad s-au înregistrat 40 de grade Celsius, dupa ce zilele trecute temperaturile nu depaseau 10 grade în timpul noptii.
Nici în Ungaria vremea nu-i mai racoroasa. E cod rosu în mai toata tara, iar mercurul din termometre a urcat pana la 38 de grade. La Budapesta, strazile principale sunt stropite cu apa, iar serviciile de ambulanta sunt pregatite pentru a face fata apelurilor.
Temperaturile mari le dau de fruca si bulgarilor. Autoritatile au emis avertizare de cod galben de canicula în noua regiuni ale tarii. Inca de dimineata, termometrul indica peste 30 de grade, iar oamenii au fost nevoiti sa-si caute un loc racoros ca sa-si petreaca duminica. “Am venit la Dunare. Mergem si la piscina, dar este prea scump! Decat sa stam în casa cu aerul conditionat, am preferat sa venim în natura.  Am tensiunea crescuta, iar în apa nu se simte caldura”, a spus un localnic.
Mai multe orase din Italia sunt afectate de un val de canicula si, începand de luni, intra în vigoare codul rosu in Bologna, Messina, Perugia, Pescara si Rieti, unde termometrele au afisat deja temperaturi de aproape 40 de grade.
Potrivit serviciilor meteorologice, canicula va atinge în curand si alte orase italiene, inclusiv capitala Roma, dar si Florenta sau Trento. Meteorologii se asteapta temperaturile sa creasca în zilele urmatoare si i-au sfatuit pe oameni sa se protejeze de soare.

Sursa

Comentarii

comentarii