Cantareata Roxette, Marie Fredriksson, moare la 61 de ani

Marie Fredriksson, cântăreața trupei suedeze Roxette, a murit la vârsta de 61. Știrea a fost confirmată marți într-o declarație a managerului trupei, care a declarat că Fredriksson a trecut după o „luptă de 17 ani cu cancerul”. Continuarea aici. 

Poate cel mai cunoscut în SUA pentru balada lor de hit Pretty Woman , „Must Have been Love” (care a fost certificat în final în aur în șase țări, inclusiv în Statele Unite și platină în Australia), grupul pop Roxette a fost format în 1986 de Fredriksson și Per Gessle. Alte hituri ale trupei includ „The Look” din 1989 (unul dintre cele patru single-uri care ajung în topul topurilor din SUA), „Listen to Your Heart” și „ Joyride ”.

Trupa a obținut o pauză mare în 1988 cu cel de-al doilea album, Look Sharp! , care a prezentat „Ascultați-vă inima” și „Privirea”. Când un student american de schimb în vizita în Suedia s-a întors acasă cu o copie a albumului lui Roxette și i-a predat-o unui DJ dintr-o stație de top 40 din Minneapolis, unde a intrat în rotație, grupul a aterizat contractul lor de înregistrare american îndelung râvnit. Duo a lansat încă opt albume.

Contul de Twitter al Roxette a împărtășit și trista veste despre moartea lui Fredriksson.

Comentarii

comentarii