Cât timp putem păstra alimentele în congelator?

Conform Foodsafety.gov, alimentele congelate se păstrează o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, produsele își schimbă gustul și textura în funcție de timpul în care stau congelate. Spre exemplu, un pui congelat poate fi gatit peste trei săptămâni și la fel de bine și peste un an. Nu îți va face rău, dar în mod sigur calitatea va fi diminuată.

Secretul este să știi momentul în care produsele încep să își piardă calitatea și să te asiguri că tot ce merge la congelator este marcat. Nu există un număr magic de zile pentru fiecare aliment, dar ne putem ghida dupa recomandările celor de la Foodsafety.

Potrivit National Center for Home Food Preservation, cele mai multe legume și fructe pot sta la congelator între 8 și 12 luni. Se pot congela și citricele, dar trebuie neapărat să fie întâi opărite.

Supele, tocanița și caserolele care conțin legume, carne, cereale, paste sau brânză își vor păstra calitatea între două și trei luni, pe când clătitele, vafele și pâinea se vor păstra pentru o luna, conform Betty Crocker.

Mai multe despre subiect găsiți aici.

Comentarii

comentarii