Cea mai ieftina casa din lume – pretul de constructie: sub 500 euro

Patru pereti si un acoperis, patient acesta este cel mai ieftin kit de casa – doar 720 de dolari, (mai putin de 500 euro) si a fost lansat recent in India.

Tata Industrial Group, a lansat “nano casa” pe piata interna din India, conform declaratiilor liderului de proiect, Sumitesh Das, precizeaza Futura Sciences.

Casa cu o suprafata de 20 de metri patrati este prevazuta cu usi, ferestre si acoperis, si a fost testata in Bengalul de Vest.

Ridicarea ei este mai simpla decat in cazul unui Lego, timpul necesar montajului fiind de maxim o saptamana. Peretii interiori sunt acoperiti cu iuta.

Modelul este disponibil si in varianta de 30 de metri patrati, avand optiuni suplimentare precum panouri solare si veranda. Grupul indian este cel care a lansat, in urma cu doi, in 2009, cea mai ieftina masina din lume, Nano, care costa doar 2.500 de dolari.

Se pare ca solutia gasita va rezolva problemele legate de locuinte ale milioane de indieni fara adapost sau foarte saraci. Tata spera sa vanda casele atat persoanelor fizice din India dar si din alte tari, unde guvernele incearca sa rezolve probleme legate de spatiile de locuit.

Sursa

Comentarii

comentarii