Cei mai ciudati combustibili alternativi

Cautarea unor noi surse de energie ecologica si regenerabila a dus la experiemente tot mai inedite, rx multe dintre ele incununate de succes.
Dezvoltarea combustibilor bio nu este inca viabila la scara larga, clinic dar masina ta ar putea fi alimentata intr-o buna zi cu bere sau cu iepuri. Afla care sunt cei sapte cei mai ciudati combustibili alternativi.

Alcool

Deoarece contrabanda cu bauturi alcoolice a luat amploare, discount autoritatile din Suedia au decis sa foloseasca bauturile alcoolice confiscate.

In 2007, dupa o captura impresionanta de bauturi alcoolice, acestea au fost incalzite si transformate in biogas, combustibil folosit apoi pentru alimentarea de autobuze, camioane si chiar a unui tren.

Ciocolata

In 2009, o echipa de la un centru american de cercetare a construit un automobil de Formula 3, ce putea fi alimentat cu… resturi de ciocolata.

Mai mult, anumite parti din motorul masinii au fost construite folosind amidon din cartofi si fibre de in.

Cercetatorii au vrut sa demonstreze ca masinile de curse pot fi si ele ecologice si nu un pericol pentru mediul inconjurator.

Grasime umana

Un chirurg plastician din Los Angeles a recunoscut ca a folosit grasimea pacientilor drept combustibil pentru masina sa, un SUV Ford, si pentru a iubitei sale, un Lincoln Navigator.

Deseurile rezultate in urma liposuctiilor si-au demonstrat eficacitatea in rolul de combustibil alternativ, dar nu pot oferi deocamdata o solutie la scara larga.

Iepuri

Suedezii par a fi cei mai inventivi atunci cand vine vorba de combustibili alternativi. In urma cu trei ani, odata cu cresterea periculoasa a numarului de iepuri din zona orasului Stockholm, acestia au devenit combustibil bio pentru incalzirea caselor.

Initiativa nu a fost de durata, dupa ce organizatiile de proiectie a animalelor au depus plangeri pentru modul in care au fost folositi iepurii dupa moarte.

Cu o suta de mii de tone de animale moarte, poti incalzi 11.000 de case timp de un an, arata studiile.

Deseuri de hartie

De la facturi si chitante pana la ambalaje de carton, transformarea deseurilor de hartie intr-un combustibil alternativ ar putea fi mai eficienta ca alte solutii.

Prima masina din lume care functioneaza cu deseuri tratate din hartie a fost creata in 2010.

Dupa ce sunt spalate si tratate cu enzime, deseurile de hartie se transforma in zaharuri si sunt apoi fermentate pentru obtinerea de combustibil bio.

Grasime de rata

Unii fermieri francezi au adoptat ideea unui combustibil alternativ culinar care sa reduca consumul de produse petroliere si poluarea aferenta.

Grasimea de rata este solutia gasita de fermierii din Dordogne, care aduna grasimea animala de la restaurantele din zona si o amesteca cu motorina.

La grasimea de rata se adauga si cea de porc si vita, iar amestecul ce contine 30% grasime si 70% motorina are un impact daunator mai mic asupra mediului inconjurator.

Scutece murdare

In Japonia, scutecele murdare pot fi transformate cu succes in combustibili bio.

Acestea sunt tratate timp de o zi cu un proces care le comprima, transformandu-le intr-un combustibil pentru arderi incomplete de biomasa, ce pot produce energie pentru incalzire sau consum casnic.

Sursa

Comentarii

comentarii