Cel mai slab Bacalaureat din istorie . Vezi de ce!

Rezultate dezastruoase la examenul de bacalaureat, sick dupa ce cel putin opt licee din tara au promovabilitate 0.

Potrivit datelor partiale ale Ministerului Educatiei gradul de promovabilitate este de aproximativ 50% însa sunt unele judete în care acesta este sub 30 de procente, medicine aceste rezultate fiind cele mai mici din istorie.

Elevii spun ca atat la matematica cat si la romana probele scrise au fost foarte dificile, purchase cu subiecte care i-au derutat.

Situatia promovabilitatii, pe judete, pana în prezent:


Mehedinti – 27,5%
Iasi – 41,19%
Calarasi – 41%
Brasov – 46%
Vaslui – 43,27%
Valcea – 54,41%
Cluj – 54,07%
Bistrita – 44,19%
Hunedoara – 39%

În cel putin patru judete s-a înregistrat o promovabilitate sub 45%. La Liceul Agricol din Halanga, jud. Mehedinti, din cei 150 de elevi care au sustinut examenul, niciunul nu a promovat.

Cei mai multi au luat note între 1 si 3. În judetul Mehedinti, promovabilitatea este de 27,5%, dupa ce anul trecut era 82%.La Grupul scolar Auto din Drobeta Turnu Severin, niciun elev nu a luat BAC-ul.

În judetul Hunedoara, promovabilitate de 39%, dupa ce anul trecut a fost de peste 80%. În Brasov, promovabilitatea este de 45,8%.

În Bucuresti, Liceul Spiru Haret se bucura de o promovabilitate de 100%, în timp ce la Liceul Jean Monet, media de promovabilitate este de 75%. Tot aici, un elev a obtinut media 10, potrivit lui Marian Banu, inspector scolar Bucuresti.

Bacalaureatul desfasurat în acest an a fost unul dintre cele mai dure din ultimii ani, fapt demonstrat de notele extrem de mici luate de elevi. Elevii recunosc ca acest lucru s-a întamplat si fiindca supravegherea a fost mai stricta decat în anii anteriori.

Astfel, dupa primele rezultate afisate sambata seara, media cea mai mare, înregistrata pe tara, depaseste cu putin 8. Media de 8,3 apartine  lui Gheorghe Sava de la Grupul scolar  “Nicanor Morosan” Pirtestii de Jos, Suceava.

La prima sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 200.000 de candidati, iar 661 de elevi au fost dati afara de la Bacalaureat pentru frauda.

Acestia nu vor mai putea sustine examenul în toamna acestui an si nici în vara anului viitor.

Sursa

Comentarii

comentarii