Cel mai tare samsar de masini este din Pașcani și a fost prins cu o frauda de 5 milioane de euro

A reusit sa ‘’importe’’ si sa vanda in judetul Iasi dar si in restul tarii precum si in tari precum Rusia si Estonia  sute de masini realizand tranzactii de milioane de euro si cu toate acestea nu s-a sinchisit sa plateasca nici un leu bugetului statului @ Statul roman a constatat ca valoarea tranzactiilor cu masini derulate de samsarul evazionist Dragomir Gordin din Pascani se ridica la 4.461.958 euro insa nu au putut procura dovezi pentru a-l acuza, decat pentru TVA neachitat de  779.635 lei @ De aceea in dosar s-a dispus efectuarea unei expertize contabile

Cel mai tare samsar de masini din judetul Iasi le da mari batai de cap autoritatilor. Asta deoarece inca nu s-a putut stabili dimensiunea reala a fraudei realizate de Gordin Dragomir trimis in judecata pentru evaziune fiscala. Condamnat deja de Tribunalul Iasi la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi, unde recent, magistratii au dispus efectuarea unei expertize contabile. Astfel, Gordin Dragomir din Pascani a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscal la data de 27.09.2017. Procurorii au constatat ca Dragomir Gordin a infiintat la data de 23.11.2011, SC DS Auto Strong SRL avand ca obiect de activitate ‘’comertul cu autoturisme si autovehicule  usoare (sub 3,5 tone)’’. SC DS Auto Strong SRL a fost inregistrata ca si platitor de TVA. Cu toate acestea din 2011 si pana cand a fost prins Gordin Dragomir nu s-a sinchisit sa plateasca nici un leu reprezentand TVA si asta in conditiile in care avea  cifra de afaceri de aproape 5 milioane de euro.

Nu tinea contabilitatea, vorbise la un moment dat cu un contabil

Desi a adus in tara si a vandut sute de masini second-hand realizand tranzactii de aproape 5 milioane de euro Gordin nu s-a sinchisit sa inregistreze nimic in contabilitatea firmei. Bine inteles, asta deoarece nu avea chef sa plateasca impozite. Procurorii au constatat ca la un moment Gordin contactase un contabil in eventualitatea ca i-ar putea tine evident contabila dar i-a spus ca firma nu are activitate si i-a solicitat sa de depuna declaratii ‘’pe zero’’. ‘’Pentru intocmirea evidentei contabile a societatii, inculpatul Gordin a apelat la serviciile martorului R.G. R. Audiat, acesta a declarat ca inculpatul nu i-a pus la dispozitie nici un inscris care sa ateste activitatea economica a societatii , i-a spus in mod explicit ca societatea nu are activitate si i-a solicit at sa depuna declaratii in acest sens’’, au aratat procurorii.

N-au putut produce dovezi decat pentru 732.000 euro

Comentarii

comentarii