Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2016

berlin-1024x683Farmecul sărbătorilor de iarnă este dat de luminițele cu care se împodobesc marile orașe ale lumii, iar o frumusețe aparte o au chiar târgurile de Crăciun. O simplă vizită într-un astfel de loc plin de oameni veseli, colinde, cadouri și arome de mere coapte, biscuiţi cu scorţişoară şi vin fiert te fac rapid să intri în spritirul acestor sărbători.

Târgurile de Crcăiun sunt transformate într-un paradis de lumini şi culori, sunete şi mirosuri specifice Crăciunului, așa că nu e de mirare că acestea reușesc să fascineze atât tinerii, cât şi persoanele mai în vârstă, care se înghesuiesc an de an să le vizite pe cele mai frumoase. În Europa se organizează an de an cele mai frumoase târguri, unele dintre ele având în spate o istorie de sute de ani. Iată un top realizat de CNN al celor mai frumoase târguri de Crăciun pe care nu ar trebui să le ratezi.

Gendarmenmarkt din Berlin, Germania

Târgul de Crăciun Gendarmenmarkt din Berlin se află în fruntea clasamentului. Situat lângă simbolicul Dom Deutscher, sala de concerte și Domul Französischer, Gendarmenmarkt este una dintre cele mai populare piețe de Crăciun și are cea mai frumoassă priveliște. Ceea ce o face specială sunt cârnații delicioși care se găsesc aici, cumpărături de prim rang și concerte nocturne.

Strasbourg, Franța

Strasbourg este casa a uneia dintre cele mai vechi piețe de Crăciun. Prima ediție a avut loc în 1570, iar, în prezent, aceasta găzduiește peste 300 de standuri, în care poți să-ți petreci liniștit o săptămână întreagă fără să te plictisești, cumpărând decorațiuni și cadiuri până la vând vinul local Alsatian. În plus, în fiecare an piața de Crăciun din Strasbourg are ca invitat un sat dintr-o altă țară. Anul acesta onoarea i-a revenit Portugaliei, care a venit cu câteva standuri cu tarte cu cremăî și băuturi locale.

Viena, Austria

Puține orașe se bucură de un spirit festiv ca în Viena. Târgul de Crăciun din capitala Austriei este unul dintre cele mai vechi din lume. Acesta datează din 1298 și este deschis până în Ajunul Crăciunului, având nu mai puțin de 151 de standuri cu diverse băuturi locale și specialități. Acesta este dotat cu un patinoar imens, cu plimbări pe reni pentru copii și cu scena clasică a nașterii mântuitorului.

Praga, Cehia

Atmosfera Târgului de Crăciun din capitala Cehiei seamănă foarte mult cu cea a Târgului de Crăciun din Viena. La Praga însă, târgul este deschis și în ziua de Crăciun și chiar și după Anul Nou, așteptându-și vizitatori până pe 6 ianuarie, fapt pentru care este considerat unul dintre cele mai lungi târguri din întreaga Europă. Târgului de Crăciun din Praga i se spune „Winter Wonderland”, însă numele lui în limba cehă este „Vanochi trh”. Toată activitatea se desfășoară în centrul istoric al orașului, mai exact în Piața Orașului Vechi și în piața Wenceslas.

Pe lânga standurile cu suveniruri, unde se găsesc tradiționalele papusi cehești, foarte multe sunt ocupate cu mancare si cu bautura. Gurmanzii au parte și de produse de patiserie tradiționale, de trdlo – castane prajite sau svarak – vin fiert.

Cracovia, Polonia

Pentru cine visează la un Crăciun alb, atunci ar trebui să ajungă n Cracovia. Târgulde Crăciun, ce esteorganizat în Rynek Glowny,o piață imensă, care în luna decembrie este acoperită tot timpul de un strat zăpadă. Aici poți să găsești tot ce îți dorești de la mâncaruri specifice, un obiecte de artizanat, precum si o selectie dintre cele mai aromate vodci poloneze. Fie că ne gândim la tradiționalele bijuterii sau articole din lână lucrate manual, Moș Crăciun va găsi întotdeauna, în acest loc, cadoul perfect.

Târgul de Crăciun Frankfurt din Birmingham, Marea Britanie

Birmingham are cea mai mare piaţă autentică germană în Europa din afara Germaniei şi Austriei, cu 5,5 milioane de vizitatori anual. Compus din Birmingham Frankfurt Piața de Crăciun şi Piaţa Meşteşugurilor, târgul a crescut de la doar 24 de standuri în 2001 până la peste 180 în acest an, acoperind New Street, Piata Victoriei şi Piaţa Centenary. Deschisă până pe 29 decembrie, aici poți găsi orice de la bijutarii la jucării handmade. Ceea ce o face specială este că la peste 30 de standuri se vinde diverse tipuri de bere locală, cârnații britanicii și „operele artizanale„ ale locuitorilor.

Winter Wonders, Bruxelles, Belgia

Târgul din capitala Belgiei propune cinci săptămâni pline de întâlniri feerice, parfumuri, tarabe pline de culoare, idei de cadouri fantastice şi degustări originale. Târgul ”Minunile Iernii” din Bruxelles este un eveniment-cheie în Capitala Europeană pe perioada sărbătorilor de iarnă. Crăciunul poate fi experimentat aici în forma cea mai pură. Te poți bucura de berea belgiană, de gofre și ciocolată caldă aromată, dar și de numeroase puncte de distracție cum e patinoarul sau roata Ferris. Acesta este deschis până la Revelion.

Budapesta, Ungaria

În inima iernii, Budapesta străluceşte de veselie datorită târgului de Crăciun organizat aici. Oraşul îşi întâmpină vizitatorii  cu o atmosferă festivă şi îi introduce într-o lume minunată. Standurile ce au fost amenajate,  oferă o multitudine de idei de cadouri. Tot la tarabe pot fi găsite şi alimente şi specialităţi gastronomice regionale. Aromele ispititoare de turtă dulce, vin fiert şi cârnaţi la grătar plutesc în aer.

Sursa

Comentarii

comentarii