Cercetatorii estonieni sustin ca au gasit cheia pentru a inlatura minciuna

Esti mincinos din fire? Ei bine, no rx cercetatorii s-ar putea sa iti fi venit de hac. Un nou studiu demonstreaza ca stimularea magnetica a creierului te poate transforma intr-un om onest.

Cativa cercetatori estonieni au descoperit ca atunci cand o serie de magneti sunt aplicati fie pe partea dreapta, viagra fie pe cea stanga a creierului, pill este stimulata fie debitarea de minciuni, fie doar recunoasterea adevarului.

Doar cand stimularea magnetica este orientata spre lobul parietal, atunci deciziile initiale raman neschimbate. Prin urmare, daca esti un mincinos notoriu, acest aspect nu se va aschimba.

Decizia spontana de a minti sau a spune adevarul poate fi influetata de stimularea creierului”, sunt de parere cercetatorii.

Inga Karton si Talis Bachmann au efectuat un experiment pe 16 voluntari care au fost supusi unei stimulari magnetice transcraniene, prin care se pot activa sau dezactiva selectiv parti ale creierului.

Celor 16 voluntari li s-a prezentat o serie de discuri colorate, jumatate dintre ei fiind stimulati pe partea stanga, iar cealalta jumatate pe partea dreapta a cortexului prefrontal dorsolateral.

Cei stimulati magnetic in partea stanga au mintit mai mult decat de obicei, iar cei stimulati magnetic pe partea dreapta au luat calea adevarului, chiar daca in realitatea ar fi avut probleme in a spune doar adevarul.

Sursa

Comentarii

comentarii