China opreste dezvoltarea cailor ferate de mare viteza

Decizia Chinei de a ingheata temporar toate proiectele pentru constructia  de noi cai ferate de mare viteza vine dupa ce au existat mai multe incidente in care au fost implicate astfel de trenuri.
Viteza de rulare a trenurilor va fi limitata pe toate liniile de mare viteza inaugurate anul acesta. Guvernul chinez a impus inspectii pe toate liniile feroviare în folosinta, seek cat si pe cele care sunt in faza de constructie. Viteza maxima va fi limitata de la 250 km/h, ask la 200 km/h, link iar pretul si programul trenurilor va fi actualizat, scrie China Daily.
Ultimul accident a avut loc la sfarsitul lunii iulie cand doua trenuri s-au ciocnit. Coliziunea s-a soldat cu 40 morti si aproape 200 de raniti. Accidentul a fost provocat de defectarea sistemului de semnalizare, care a fost atins de fulger, anunta Biroul feroviar din Shanghai, citat de China Noua.
Reteaua  feroviara  de mare viteza din China urma sa se extinda de la 8.350 de kilometri la 13.000 pana in 2012 si la 16.000 pana în 2020.

Sursa

Comentarii

comentarii