Cinci motive pentru care sexul este foarte sanatos!

Sexul ofera o placere extraordinara si ne putem bucura de el din plin, malady pentru ca, spun specialistii, este si foarte sanatos.

Iata cateva feluri in care activitatea sexuala ajuta organismul:

Sexul reduce durerile de cap

Data viitoare cand te doare capul, nu mai evita sexul din acest motiv. Din contra, stimularea zonei organelor genitale genereaza eliberarea de endorfine, corticosteroizi si a altor ucigasi naturali ai durerilor din corp.

Sexul reduce riscul de cancer la san

Studiile dovedesc faptul ca acele femei care fac dragoste cu partenerii lor mai mult de o data pe luna, au risc mai mic de a face cancer la san decat cele care nu sunt prea active sexual.

Sexul iti pune inima in miscare

Cardiologii echivaleaza o partida de sex cu un exercitiu fizic de intensitate moderata care intretine sanatatea inimii, asa cum este si mersul pe jos cu pas alert. Ca la orice exercitiu fizic, cu cat esti mai activ si mai viguros, cu atat beneficiaza mai mult inima ta. ?i pozitiile sexuale conteaza, ni se spune; pozitia de deasupra este cu precadere preferata inimii intrucat se depune mai mult efort fizic. Orgasmul aduce si un bonus inimii: in timpul sau inima poate avea pulsul de 110 batai pe minut, comparabila cu ce poti obtine facand jogging sau mergand cu pas alert.

Sexul protejeaza prostata

Cercetatorii australieni au dovedit ca barbatii de varsta mijlocie care au cel putin 3 ejaculari pe saptamana au cu 50% mai putine perspective sa dezvolte afectiuni ale prostatei decat ceilalti care fac sex mult mai rar.

Sexul reduce cantitatea de stress din corp

Te asteapta un proiect profesional important si esti stresat? Petrece mai mult timp in dormitor. Barbatii si femeile ce au beneficiat de mai mult sex in perioada celor 2 saptamani inaintea unei zile importante, s-au descurcat cu mult mai bine in prezentari sau la orice a presupus increderea de sine.

sursa

 

Comentarii

comentarii