Cine scapă de plata contribuţiei la sănătate pentru veniturile mici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că Executivul a aprobat, în şedinţa de Guvern, măsura prin care românii care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut, în perioada 2015-2017, vor fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate (CASS). În acest, a fost modificat Codul Fiscal, potrivit ministrului.

“Guvernul României a decis acordarea de facilităţi pentru aceste persoane şi am modificat, în acest sens, Codul Fiscal. Astfel, persoanele fizice, pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau după caz a 12 salarii de baze minime brute, vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017”, a spus Teodorovici.

Ministrul a precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, cu excepţia celor care au optat pentru plata contribuţiei conform OUG 41/ 2015.

Aproximativ 600.000 de contribuabili ar putea fi scutiţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, potrivit notei de fundamentare pentru proiectul de OUG publicat recent de Ministerul Finanţelor. Valoarea totală a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de aceste persoane pentru perioada precizată este de circa 1,035 miliarde lei.

Comentarii

comentarii