COLECTEAZĂ SELECTIV – campaniei de informare și conștientizare la Pașcani

Volunteers collect plastic garbage from a contaminated natural environment and store it in bags.

Începând din această lună este demarată campania de informare și contientizare Colectează selectiv, beneficiari fiind cetățenii Municipiului Pașcani.

Scopul campaniei este cel de a educa şi conştientiza cetăţenii păşcăneni în vederea colectării selective a deşeurilor menajere precum şi reducerea cantităţii de deşeuri produse.

Obiectivele propuse sunt implementarea campaniei pentru susţinerea colectării selective ca metodă de diminuare a cantității de deșeuri menajere și reducerea costurilor de gestionare a acestuia; informarea populaţiei asupra faptului că colectarea selectivă a deșeurilor îmbunătațește calitatea mediului și implicit sănătatea lor; creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor cu privire la efectele colectării improprii a deşeurilor;

Astfel, locuitorii zonelor de case din Municipiul Pașcani vor primi saci menajeri transparenți de culoare galbenă – la 120 l, gratuit, împreună cu materialele de informare. Sacii sunt destinați exclusiv deşeurilor reciclabile (hârtie, carton, folie, PET-uri şi doze de aluminiu). Deșeurile vor fi ridicare după programul stabilit de operatorul local.

Organizatorii campaniei sunt Primăria Municipiului Pașcani în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași, S.C. Girexim Universal SA

Informații despre campaniei aici – http://primariapascani.ro/…/uplo…/2020/06/Pr.-HCL-nr.-10.pdf

Comentarii

comentarii