Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată

De la brânză dulce, la foie gras şi trufe, imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele tradiţionale reinventate. N-au scăpat nici colţunaşii, un preparat al copilăriei pentru mulţi români. Din bucătăria bunicii şi până în restaurantele fine-dining, gustul lor s-a schimbat, dar a rămas la fel de apetisant.

În acest conac din Iaşi, transformat într-un restaurant tradiţional, colţunaşii sunt făcuţi întocmai după reţeta bunicii. Aluatul din cartofi şi făină este umplut cu o compoziţie simplă.

Reţeta tradiţională de colţunaşi, gata în 10 minute

În 10 minute, colţunaşii cu brânză plutesc, semn că sunt gata de savurat la gura sobei, ca în copilărie.

Colţunaşii tradiţionali moldoveneşti erau serviţi pe vremea bunicilor cu dulceaţă însă o variantă mai modernă ar fi să îi servim cu sos de smântână dar pot fi şi combinate aşa că putem pune peste sosul de smântână şi puţină dulceaţă.

CONTINUAREA AICI. 

Comentarii

comentarii