Consumul de kiwi poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson si cancer

Kiwi este fructul cu cea mai mare concentra?ie de antioxidan?i, store aceast? calitate plasându-l în fruntea listei acelor alimente capabile s? îi ajute pe oameni în încercarea lor de a preveni ?i a combate anumite maladii.

nurse fructul cu cea mai mare concentra?ie de antioxidan?i. Consumul poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson ?i cancer” href=”http://www.realitatea.net/foto_1152747_kiwi-fructul-cu-cea-mai-mare-concentratie-de-antioxidanti-consumul-poate-preveni-boli-ca-alzheimer-parkinson-si-cancer_837212.html”> Fructul de kiwi con?ine o concentra?ie mai mare de antioxidan?i denumi?i polifenoli, în compara?ie cu portocalele, grepfruturile, mandarinele ?i merele, potrivit Mediafax. Cea mai mare concentra?ie de antioxidan?i este con?inut? de soiurile de kiwi galben, urmate de soiurile de kiwi verde, potrivit unui studiu realizat de cercet?torii de la Universitatea Teikyo din Tokyo (Japonia).

În cadrul testelor întreprinse de cercet?tori, voluntarii au mâncat trei fructe de kiwi în fiecare zi, iar urina lor a fost testat? pentru a afla concentra?ia de antioxidan?i. “Fructul de kiwi poate s? previn? apari?ia unor boli cauzate de stresul oxidativ”, au declarat cercet?torii niponi, al c?ror studiu a fost publicat în Biological And Pharmaceutical Bulletin.

Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afec?iunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale natural? de c?tre organism.

Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficien?a cardiac?, maladia Alzheimer, cancer ?i maladia Parkinson.

Sursa

Comentarii

comentarii