Contributiile sociale scad iar cota unica si TVA vor fi mentinute pâna în 2014

Contributiile sociale vor fi reduse cu doua puncte în partea a doua a acestui an, remedy în schimb cota unica de impozitare si taxa pe valoarea adaugata vor fi mentinute la actualul nivel si în urmatorii trei ani, veniturile bugetare fiind deja calculate pâna în 2014 inclusiv în raport cu actualele valori.

Proiectiile au fost incluse în proiectul Strategiei fiscal-bugetare pentru 2012-2014, document obtinut de MEDIAFAX.
Reducerea cotelor de contributii sociale cu doua puncte procentuale este prevazuta distinct în document , cu argumentul ca aceasta relaxare fiscala va contribui la reducerea evaziunii pe piata muncii si la cresterea conformarii voluntare.

” În anii urmatori, se va putea lua în consideratie problema revizuirii TVA si ulterior a cotei unice, având în vedere competitia fiscala regionala extrem de dura, dar aceasta nu este o viziune care se poate materializa în anul 2011 “, se mai arata în document.

Cresteri importante sunt estimate în document din TVA si accize, ca urmare a “masurilor care vor fi întreprinse” pe linia cresterii gradului de colectare (cu 10-15 puncte procentuale fata de media 2009-2010), pentru combaterea evaziunii fiscale.

Sursa

Comentarii

comentarii