Coreea de Nord a executat un suspect de coronavirus

Un oficial din Coreea de Nord, suspect de coronavirus, a fost executat după ce a părăsit zona de carantină în care fusese izolat. Decizia de a merge la o baie publică, și nu tulpina de virus, i-a fost fatală.

Oficialul, care activa în comerț, a fost imediat arestat și apoi împușcat de către autorități, ca urmare a faptului că a pus în pericol viața mai multor oameni. Informația a fost publicată de ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo.

Acesta fusese supus unui regim de izolare după ce s-a întors dintr-o călătorie efectuată în China.

De altfel, liderul Kim Jong-un a impus legea marțială în încercarea de a bloca răspândirea virusului pe teritoriul țării. Potrivit Daily Mail, încălcarea ordinului de carantină fără aprobare a dus la executarea suspectului de coronavirus.

Până în prezent, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infecție cu virusul Wuhan, însă, chiar și așa, măsurile luate sunt drastice.

Un alt oficial al regimului de la Phenian a fost exilat la o fermă, după ce a încercat să ascundă faptul că a călătorit în China.

În cursul zilei de ieri, autoritățile au decis extinderea perioade de carantină la 30 de zile, față de cele 14 recomandate de experții în sănătate.

Comentarii

comentarii