Covrigul – pericol pentru sănătate

Mul?i dintre noi ne începem ziua ron??ind pe fug? un covrig, sick fie în drum spre servici, ampoule fie în drum spre ?coal?. F?când parte din produsele de panifica?ie, link covrigul nu este cel mai bun prieten al unei siluete, dar mai mult decât atât, dac? este consumat în exces, poate cauza probleme de s?n?tate.

?tim cu to?ii c? cea mai important? mas? a zilei este micul-dejun, dar mul?i o omitem din cauza mai multor factori: fie nu avem timp, fie nu avem poft? de mâncare (acest lucru este din cauz? c? mânc?m seara foarte târziu), fie nu avem în frigider ingredientele pentru un mic dejun s?n?tos ?i de aceea, apel?m la cel mai accesibil aliment ce-l g?sim: covrigul. Avantajul lui este c? poate fi consumat în drum spre servici ?i ne d? rapid senza?ia de s??ietate.

Nutri?ioni?tii trag, în schimb, un semnal de alarm?, mai ales de când simigeriile s-au înmul?it peste noapte. „Ca orice alt aliment consumat în exces, covrigul nu face bine. Dac? se m?nânc? un covrig pe zi sau un covrig o dat? la câteva zile, nu este nicio problem?, dar dac? se exagereaz? atunci apar problemele”, a declarat medicul nutri?ionist Aurelia Zugravu.

Conform specialistului, un covrig de 100 de grame, care este echivalentul a dou? felii mari de pâine, con?ine între 280 de calorii ?i 300 de calorii. Covrigii, atât de populari printre români, au în compozi?ie f?in? alb?, lipsit? de substan?e nutritive, cum ar fi vitamine, fibre ?i proteine ?i un element surpriz?, zah?r.

Sursa

Comentarii

comentarii