Cum o să fie vremea până pe 17 noiembrie 2019

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 4 – 17 noiembrie 2019. 

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 noiembrie 2019. Potrivit specialiştilor, în sudul ţării valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima jumătate a lunii noiembrie, cu până la 8…12 grade peste mediile multianuale.

Astfel, maximele diurne se vor încadra între 18 și 23 de grade, iar minimele între 6 și 12 grade. O răcire este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă cel mai probabil vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit.

Vremea în Moldova

În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 și 20 de grade, cu valori mai scăzute în jurul datei de 7 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime față de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 6 și 10 grade, mediat regional.

O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, însă, cel mai probabil, temperaturile vor fi apropiate sau ușor peste mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi deficitar. Ploi slabe, cu caracter local și temporar, se vor semnala cu probabilitate mai mare în perioada 7-8 noiembrie și spre sfârșitul intervalului de referință.

Comentarii

comentarii