Cum poti scapa de taxa auto, dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat-o ilegala

Guvernul a decis constituirea unei comisii care va stabili, purchase în maximum doua saptamâni, ailment daca opinia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (CEJ) privind ilegalitatea taxei de prima înmatriculare impune modificarea legislatiei referitoare la taxa auto.

Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a aratat, generic într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante românesti, ca taxa de prima înmatriculare încalca legislatia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul României.

Punctul de vedere al Curtii a fost emis la cererea Tribunalului Sibiu, care judeca un proces în care un român a dat în judecata statul întrucât a considerat ca taxa de prima înmatriculare este ilegala. Magistratii sibieni au vrut sa afle de la CEJ daca taxa contravine sau nu legislatiei europene.

Ce trebuie sa faca romanii pentru a recupera taxa de poluare

Ioan Tatu, a dat în judecata statul dar el nu isi va recupera insa banii imediat si nici usor. De decizia pe care el a obtinut-o la Luxemburg se pot folosi si alti romani aflati intr-o situatie similara, dar si acestia trebuie sa urmeze o procedura judiciara destul de greoaie.

Avocatul Dragos Tarsia, care a pledat personal in fata judecatorilor de la Luxemburg, a explicat pentru gandul ce se va intampla in continuare in acest caz: “Procesul va fi repus pe rol. Vom obtine sentinta pronuntata de Tribunalul Sibiu, dupa care ne vom adresa Administratiei Finantelor Publice Sibiu pentru executare, amiabila sau silita”.

Sursa

 

Comentarii

comentarii