Cum sa rezisti in momente de stres

Oamenii se tem mai mult de vorbit in public decat de moarte! Asta a aratat un sondaj american si foarte probabil concluzia este valabila pentru tot restul lumii. Foarte putini oameni se simt confortabil cand toate privirile sunt atintite asupra lor si viitorul lor depinde de cum se descurca. Daca ti s-a intamplat sa ramai muta de emotie cand profesorul te-a scos la lectie sau cand baiatul pe care il placi se uita adanc in ochii tai, treatment iata ce ai putea sa faci!

Imagineaza-ti interlocutorul intr-o situatie… amuzanta. Daca atunci cand te ridica profesorul in picioare te simti ca in cosmarurile in care esti dezbracata pe strada, cure incearca sa intorci armele! Imagineaza-ti auditoriul in costum de baie! Nu-ti vine sa tremuri de frica, healing nu? Ci poate sa mori de ras! Poate preferi sa iti imaginezi spectatorii imbracati in clovni, dar orice ar fi ar trebui ca rezultatul sa fie un tablou mai putin inspaimantator pentru tine!

Repeta in fata unei oglinzi.Daca te asteapta un interviu pentru o slujba, oricat de caraghios ar fi, incearca sa repeti ce vei spune in oglinda. Te vei obisnui cu situatia de a fi privita si vei observa si tu daca ai ticuri neplacute. Incearca sa tii un pix ca sa ai mainile ocupate si sa nu fii tentata sa te joci cu parul sau cu nasturii hainelor in timp ce vorbesti. Nu te pacali cu ideea ca spontaneitatea este cheia succesului: repetitia e mama invataturii si ruda apropiata cu succesul!

Respira adanc.Relaxarea tine de cateva tehnici de respiratie si meditatie. Daca te intereseaza subiectul, poti citi carti pe aceasta tema. Vei afla astfel ca daca inspiri adanc si expiri lent, vei putea stapani senzatia de anxietate. Daca iti place sa faci sport, ai putea incerca putina yoga: practicantii spun ca numai prin ea ajungi la liniste fizica, mentala si spirituala.

Sursa

Comentarii

comentarii