Cum se vor schimba oamenii în viitor: cercetătorii au descoperit cele mai mari transformări

Un studiu arată că evoluția genetică a omului modern din zilele noastre a luat sfârșit, cel putin în cazul lui Homo Sapiens. Astfel, potrivit cercetătorilor oamenii viitorului vor arăta exact ca noi din punct de vedere fizic. Se pare că după milioane de ani de evoluție, mutațiile genetice ale omului dau semne că încep să stagneze. Nu sunt cele mai bune semne pe care omenirea le aștepta.

 

Acest lucru ne face să ne punem următoarea întrebare: a ajuns omul modern la stadiul perfecțiunii sau devine din ce în ce mai vulnerabil și mai puțin adaptabil?

O echipă de cercetători de la Universitatea Aarhus din Danemarca, a încercat să găsească un răspuns la acestă întrebare. În acest sens, aceștia au făcut mai multe studii amănunțite, iar rezultatele au arătat că mutațiile omului din prezent diferă substanțial față de cele descoperite în fosilele strămoșilor noștri.

Care este motivul pentru care omul modern nu mai evoluează

Strămoșii noștri au fost înzestrați cu gheare, colți rezistenți, musculatură masivă sau alte dotări care să-i facă prădători feroce. Însă, de acum milioane de ani și până și în prezent, specia umană a continuat să evolueze – așa se explică și înfățișarea noastră actuală.

De-a lungul timpului, niciun alt animal vertebrat nu a reușit să dezvolte un intelect de nivelul celui uman și suntem unici pe o distanță de milioane de ani-lumină, având în vedere că n-am găsit nici măcar niște bacterii sau niște celule vii pe alte planete sau luni.

Însă, în timp ce alte primate continuă să dezvolte mutații genetice, evoluția speciei umane se aproprie de sfârșit, spun secialiștii. Evoluția speciei umane este influențată de aceste mutații genetice, cu alte cuvinte acestea ne dictează șansele de supraviețuire.

Unul dintre motivele pentru care omul modern nu mai evoluează ar putea fi pubertatea târzie la sexul masculin, cel puțin (sunt și excepții, mai ales la fete), fie de creșterea speranței de viață.

Și schimbările de mediu împreună cu poluarea, reprezintă o altă cauză pentru stagnarea mutațiilor. De asemenea, stilul de viață sedentar și rutinat joacă un rol important în această evoluție. REALITATEA.NET

Comentarii

comentarii