Dezastru în apropiere de Pașcani. Animale ucise într-un incendiu devastator

Prăpăd într-o localitate din apropierea municipiului Pașcani. Mai multe incendii au cuprins localitatea Vânători, incendii care însă au dus și la o dramă uriașă pentru unele familii

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați să intervină în mai multe situații. O parte a acestor intervenții au fost legate de unele incendii. O intervenție în apropiere de municipiul Pașcani s-a lăsat însă cu urmări grave pentru proprietarii rămași fără agoniseala de o viață.

„Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Gura Bădiliței, comuna Vânători, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere și furaje. Au ars aproximativ 300 de kilograme de deșeuri menajere, 30 baloți de lucernă, 2 arbori, 10 metri liniari de gard lemn și aproximativ 40 metri liniari de folie din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Secția de Pompieri Pașcani a mai intervenit în localitatea Hârtoape, comuna Vânători, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească și un depozit de furaje. Au ars aproximativ 10 tone de gunoi menajer, anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați, aproximativ 4 metri cubi de grinzi și căpriori din lemn, aproximativ 20 tone de furaje, aproximativ 3 metri cubi de lemn de foc. În incendiu au murit două cabaline și 5 bovine, au fost salvate două bovine și 40 de păsări. Proprietara în vârstă de 80 de ani a suferit un atac de panică, a fost asistată medical de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași prezent la locul intervenției și transportată la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Jale în jurul orașului

Incendiile din Vânători nu au fost singurele petrecute în jurul Pașcaniului. Și în alte zone au fost afectate anexe gospodărești.

„Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Valea Seacă au intervenit în localitatea Topile, comuna Valea Seacă, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars două drujbe, un compresor aer, un zdrobitor electric, o freză pentru intervenția la deszăpezit, o motocositoare, truse de scule și scule electrice și 0,5 metri cubi de lemn de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect”, au mai arătat reprezentanții ISU Iași.

Comentarii

comentarii