Din ce comisii fac parte parlamentarii din județ? Dar fostul viceprimar?

7151_parlamentCea mai importantă funcţie, cea de preşedinte de comisie parlamentară, este deţinută de deputatul Camelia Gavrilă, fost şef al ISJ. Comisia pe care o va conduce este cea de învăţământ. Dintre senatori, niciunul nu are vreo funcţie în comisiile în care vor activa.

Proaspeţii parlamentari ieşeni şi-au ales comisiile în care vor activa în următorii patru ani. Com­po­nenţa comisiilor din cadrul Ca­merei Deputaţilor şi Senatului a fost publicată în Monitorul Oficial, comisiile putându-şi începe lucră­rile. Toţi cei cinci senatori ieşeni aleşi pe 11 decembrie se află la pri­mul mandat, fiecare alegându-şi în general comisia în funcţie de pregătirea profesională.

Fostul vicepreşedinte al Con­si­liului Judeţean, economistul Vic­torel Lupu, ales ca senator pe listele PSD, va lucra în cadrul co­misiei economice, de industrii şi servicii, şi în cadrul comisiei permanente a românilor de pretutindeni. În comisia economică s-a înscris şi senatorul PSD Vasilică Toma, om de afaceri în domeniul tranportului de persoane, acesta făcând parte şi din comisia pentru dezvoltare şi strategie economică. Deşi preşedinte al unei asociaţii a transportatorilor de persoane, To­ma nu a optat pentru comisia de transporturi a Senatului.

Profesorul universitar Doru Adrian Pănescu (PSD) a ales să facă parte din co­misiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, respectiv din cea pentru cultură şi media. Din aceasta din urmă va face parte şi scriitorul ieşean Dan Lungu, ales senator din partea USR. În plus, acesta s-a înscris şi în comisia pentru drepturile omului, culte şi mino­rităţi. Cel de-al cincilea senator ieşean, Iulia Scântei (PNL), de pro­fesie notar, va face parte din comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor CEDO, ca şi din cea de validare a mandatelor celorlalţi senatori. Niciunul din senatorii ieşeni nu ocupă vreo funcţie de conducere în cadrul comisiilor în care activează, toţi cinci fiind simpli membri.

Depu­tatul PSD Vasile Axinte şi cel PNL Dumitru Oprea vor face parte din câte două comisii, cea pentru muncă şi protecţie socială, respectiv tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Oprea va fi vice­preşedinte al primeia, iar Axinte, vicepreşedinte al celei de-a doua.

 

Comentarii

comentarii