Din toamna, tigarile se vor stinge mai repede

Pe piata comunitara, advice inclusiv in Romania, hospital vor putea fi comercializate numai tigari cu tendinta redusa de aprindere, incepand cu data de 17 noiembrie 2011, a anuntat marti Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), intr-o conferinta.

Tigarile cu tendinta redusa de aprindere sunt concepute astfel incat, in cazul in care nu sunt fumate activ, sa se stinga singure inainte de a arde pe intreaga lungime.

“Atat producatorii si importatorii de tigari, cat si vanzatorii cu amanuntul au obligatia sa se asigure ca nu vor mai introduce pe piata tigari fara tendinta redusa de aprindere dupa 17 noiembrie 2011 si vor lichida stocurile existente inainte de aceasta data”, a precizat Constantin Cerbulescu.

Producatorii care nu vor respecta aceasta decizie risca amenzi intre 3.000 de lei si 30.000 de lei, iar distribuitorii pot fi amendati cu sume cuprinse intre 700 si 7.000 de lei.

Autoritatile de supraveghere a pietei din toate statele membre se vor asigura ca toate tigarile de pe piata comunitara vor fi sigure pentru consumatori.

Sursa

Comentarii

comentarii