Dragobetele – Ziua indragostitilor din Romania

Dupa cum stiti pe 24 februarie vom sarbatori si noi conform traditiei Ziua Indragostitilor.

Pentru noi, Dragobetele reprezinta un manifest de iubire, voie buna si este primul semn al venirii primaverii. Dupa cum stiti pe 24 februarie vom sarbatori si noi conform traditiei Ziua Indragostitilor.

Pe data de 24 februarie se sarbatoreste ziua lui Dragobete – personaj mitologic ce aduce iubirea in casa si sufletul oamenilor.Conform legendei, Dragobete este similar personajului Eros ( al Greciei Antice ) si personajului Cupidon (al romanilor).

Obiceiurile strabune ne spun ca de Dragobete, fetele si baietii, imbracati in haine de sarbatoare, porneau cu voie buna spre padure pentru a culege flori.Apoi, ei se intorceau acasa si puneau plantele la icoane pentru ca mai apoi sa le foloseasca la viitoare farmece de dragoste.Un alt obicei este acela ca tinerii sa-si ofere saruturi, astfel cele mai frumoase fete primind cele mai multe saruturi

Dragobetele sunt una dintre cele mai  indragite obiceiuri stravechi ale poporului nostru.Si totusi se pare ca Ziua Indragostitilor traditionala poporului nostru a fost inlocuita de cei mai multi tineri cu sarbatoarea occidentala “Valentine’s Day”.

Comentarii

comentarii