Dumitru Pantazi ar putea pleca din PSD

Dumitru Pantazi a declarat de mai multe ori, doctor in mod vehement, faptul ca, in cazul in care nu va fi desemnat candidat din partea PSD-ului la functia de primar, atunci va pleca din partid. Una dintre formatiunile politice la care acesta ar fi primit cu bratele deschise este Partidul Democrat-Liberal

Legea privind alegerea primarului din primul tur de scrutin creeaza tensiune in randul celor care vor dori sa-si incerce norocul pentru a obtine increderea pascanenilor. Parerile politicienilor locali sunt impartite cu privire la noua lege. Unii o sustin, in timp ce altii o ataca sau se abtin de la comentarii, mai ales ca inca se efectueaza sondaje de opinie printre votantii locali.
La o prima vedere, in avantaj pare sa fie actualul primar, Grigore Craciunescu. Daca pana nu demult, la nivelul municipiului Pascani, aliatii PSD si PNL nu erau obligati sa mearga in fata electoratului cu un candidat comun, la ora actuala, din pricina intelegerii intre partide, va fi nevoie ca USL sa propuna un singur candidat. Din partea PSD Pascani, Dumitru Pantazi doreste cu orice pret sa ajunga in functia de primar, pentru a-si dovedi calitatile de gospodar, in timp ce de la PNL Pascani, actualul primar, Grigore Craciunescu, isi mai doreste cel putin inca un mandat pentru a-si finaliza actualele proiecte, care se afla in curs de derulare sau urmeaza sa fie incepute. Interesant este faptul ca, la nivelul celor doua organizatii locale mai sus mentionate, se fac deja presiuni cu privire la desemnarea unui singur candidat. In mod oficial, nici un partid nu recunoaste acest lucru, precizand doar faptul ca urmeaza sa se faca unele sondaje de opinie printre pascanenii cu drept de vot si ca, spre sfarsitul acestui an, se va lua, cel mai probabil, o decizie clara. Pe surse, deja se cunoaste numele candidatului USL pentru functia de primar. Cel mai vehiculat nume este al actualului primar Grigore Craciunescu. Desi pare greu de crezut, o parte din social-democratii locali deja s-au resemnat cu ideea sustinerii liberalului la functie, mai ales ca presiunile vin din partea liderilor judeteni, care, la randul lor, sunt obligati sa faca presiuni de catre liderii nationali. Ca urmare, pana la urma, PSD si PNL vor cadea de acord sa sustina un candidat unic la alegerile pentru primari. In contextul in care se va dovedi ca acesta este Grigore Craciunescu, asa cum se vehiculeaza printre membrii celor doua partide, atunci Dumitru Pantazi va fi dat deoparte pentru a doua oara, si de aceasta data in mod indirect.

Pantazi ar pleca din PSD

Simtind probabil presiunile, Dumitru Pantazi a declarat de mai multe ori, in mod vehement, faptul ca, in cazul in care nu va fi desemnat candidat din partea PSD-ului la functia de primar, atunci va pleca din formatiune. Astfel ca se iau in calcul doua variante pentru Pantazi. Candidat independent, lucru care cel mai probabil nu-l va face, mai ales ca, dupa plecarea sa din partid, va atrage si simpatizanti, iar in urma sustinerii la functia de primar, acestia vor dori sa se gaseasca pe listele de consilieri locali; cea de-a doua varianta, cea mai plauzibila, este de candidat din partea altei formatiuni politice. Dumitru Pantazi nu a negat, dar nici nu a confirmat aceasta supozitie. „Imi este greu sa trag o concluzie acum. Daca iau in calcul electoratul pe care l-am avut in 2008 si daca mi-a ramas fidel, atunci cu siguranta m-ar avantaja noua lege si as ajunge primar. In cazul in care optiunile din electorat au emigrat catre alti candidati, atunci nu este in avantajul meu. In ultimul sondaj facut in septembrie 2010 de PSD am iesit in preferintele electoratului pe primul loc. Cred ca in septembrie sau octombrie se va hotari exact cine va fi desemnat candidat la functia de primar din partea USL. Daca nu voi fi eu acela, atunci voi candida independent sau, daca nu, din partea altui partid. Nu neg ca nu m-am gandit la acest lucru. Totul este posibil. Insa nu m-am gandit la care partid voi candida, daca voi fi dat deoparte, deoarece este prea devreme sa fac acest lucru. Nu pot sa ma pronunt asupra faptului daca plecarea mea din PSD ar fi o pierdere pentru formatiune. Consecintele si efectele le trageti dumneavoastra”, a declarat aspirantul la functia de primar al municipiului Pascani

Criticat in opozitie, dar dorit la putere

La ora actuala, Dumitru Pantazi este criticat de liderii celorlalte partide politice, cum este si normal, mai ales ca face parte din PSD. Insa atunci cand vine vorba de scenariul prezentat mai sus, in mod surprinzator, acesta e un lider desavarsit, care prezinta un adevarat potential de reusita la castigarea functiei de primar. Unul dintre partidele la care Pantazi ar fi primit cu bratele deschise este Partidul Democrat-Liberal. In exclusivitate pentru cotidianul BUNA ZIUA IASSI, presedintele PD-L Pascani, Ioan Ionita, anuntat drept candidatul partidului la functia de primar, a precizat ca portile partidului sunt deschise si ca nu tine la ora actuala neaparat sa candideze la functia de primar. Referitor la Legea privind alegerea primarului din primul tur, Ionita s-a declarat a fi in avantaj. „In primul rand, varianta alegerii primarului din primul tur, pe mine, personal, m-ar avantaja in cursa pentru Primaria Pascani. De ce? Pentru ca nu mai sunt nevoit sa cheltui bani si in turul doi. Desi unii ma dau cu un procent de 15% in sondaje, eu voi ajunge primar si ei vor ramane tot cu 15%”, a precizat Ioan Ionita. „Eu vreau ca PD-L sa castige Primaria Pascani. Portile partidului sunt deschise la ora actuala oricui si vor mai ramane asa. Sa se inteleaga clar: nu eu, Ionita, vreau primaria, ci partidul. Sunt de acord cu orice varianta, atata timp cat partidul are de castigat si in cazul in care sondajele arata acest lucru. Suntem dispusi la orice fel de discutii”, a declarat presedintele PD-L Pascani, Ioan Ionita, atunci cand a fost intrebat daca l-ar accepta pe Pantazi drept candidat din partea PD-L-ului.

Sursa

Comentarii

comentarii