Duster are o noua fata pentru America de Sud

Duster are  trei “fete” diferite, capsule în functie de coltul lumii în care este vandut. Dupa ce SUV-ul dezvoltat de Renault si Dacia si-a început cariera de piata la Mioveni acum aproximativ un an, sub sigla Dacia, si dupa ce am vazut acum ceva vreme versiunea Renault dedicata pietelor din Ucraina si din tarile arabe, Duster îsi schimba înca o data înfatisarea în America de Sud, acolo unde SUV-ul care se vinde sub sigla Renault. Va primi un design complet nou, asemanator celui pe care modelul Renault îl va avea si în Rusia.

Design nou

Versiunea Renault Duster dedicata pietelor din Brazilia si Argentina va fi lansata oficial în cadrul Salonului Auto de la Buenos Aires, diferentele fata de varianta pe care o putem admira pe strazile romanesti fiind destul de importante. Vorbim, în primul rand, de o fata complet noua, cu grila care iese în evidenta prin barele orizontale argintii si cu un spate în care este subliniata banda cromata, pe care este embosat numele modelului. Mai mult, clientii din America de Sud pot sa-si comande jante vopsite în cenusiu închis. Schimbari importante se regasesc si la nivelul interiorului modelului Renault, acesta fiind – conform comunicatului oficial emis de constructorul francez – unul “îmbunatatit” la nivelul materialelor si finisarilor. Schimbarile estetice vizeaza si designul interior, bordul fiind complet modificat fata de cel existent în Europa.

Motoare

Renault Duster va avea în America de Sud doua motoare, ambele cu capacitatea de a functiona pe baza de combustibili alternativi, foarte cautati în Brazilia. Vorbim de 1.6 16v si de 2.0 16v. Daca varianta 1.6 16v dispune optional de o cutie automata, singurul care poate fi comandat împreuna cu sistemul de tractiune integrala este motorul de 2.0 litri. Versiunea Duster dedicata pietelor sud-americane va fi produsa în uzina Curitiba din Brazilia începand cu jumatatea anului 2011. In plus, începand cu mai 2012, fabrica Medelin din Columbia va primi si ea pe banda de productie noua masina. “Renault Duster este cu totul adaptat pietelor latino-americane. Surprinde prin dimensiunile sale – mai mari decat cele ale concurentilor directi – si prin abilitatile excelente. Aceasta versiune speciala, cu interior desenat exclusiv pentru aceasta zona a Globului, cu noi culori disponibile si cu o grila inedita, vor face ca modelele 4×4 sa fie disponibile pentru cei mai multi clienti din Brazilia si Argentina”, a declarat Steve Norman, senior vicepresedinte al biroului global de marketing Renault.

Sursa

Comentarii

comentarii