Echipa ÎnPașcani.ro recomandă budinca de mere cu rom!

tn4_dsc03072Surprinde-i într-un mod pl?cut pe oamenii dragi weekend-ul acesta: preg?te?te-le o budinc? de mere cu rom! Ai nevoie doar de 6 ou? mari, viagra 150g  f?in?, physician 150 g unt, jum?tate de kg de mere, 20ml rom, 30g gri? ?i zah?r vanilat.

Merele, cur??ate de coaj?, se rad prin r?z?toarea mare ?i se amestec? bine. O form? cu baza mai mare se unge cu margarin? solid? ?i se tapeteaz? bine cu fain?. Albu?urile de la 6 ou? se bat spum? tare (preferabil cu telul) ?i se adaug?, apoi, zah?rul tos împreun? cu romul; se bat în continuare, pân? se compozi?ia cap?t? o textur? spumoas? ?i se pun g?lbenu?urile ?i untul topit, dar rece. Se amestec? apoi de 4-5 ori cu telul ?i se pune toat? f?ina r?mas? ?i zaharul vanilat ?i se amestec? u?or, tot prin r?sturnare, de 9-10 ori, ca s? se încorporeze f?ina. Se împarte în jum?tate compozi?ia ?i se toarn? în forma tapetat?, se presar? repede fructele ?i peste acestea, restul de compozi?ie ?i se niveleaz?. Forma se întroduce în cuptorul preînc?lzit (30 de minute) la foc mijlociu, unde se las? circa 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute, dup? care se poate reduce focul. Când budinca este gata, se trece cu cu?itul pe marginea ei, se pune platoul deasupra ?i se r?stoarn?. Se pudreaz? cu zah?r ?i se serve?te cald? sau rece, cu fri?c?, înghe?at? sau simpl?.

V? dorim poft? bun?!

Sursa

Comentarii

comentarii