Elevii din județul Iași vor primi corn, lapte și mere

Consiliul Judeţean vrea să încheie un acord-cadru pe trei ani pentru furnizarea şi distribuţia produselor alimentare în unităţile de învăţământ, în cadrul Programului pentru şcoli. Mere, produse de panificaţie şi lapte şi produse lactate urmează să fie distribuite elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore din judeţ în anii şcolari 2019–2022.

Licitaţia lansată  pe platforma electronică de achiziţii publice porneşte de la o valoare totală estimată de 29,6 milioane de lei. Componenta financiară contează în proporţie de 90 la sută, iar cea tehnică, respectiv lanţul de aprovizionare, 10 la sută. Termenul de depunere a ofertelor este 17 octombrie.

Judeţul a fost împărţit în patru zone – trei cu aproximativ 15.500 de beneficiari fiecare şi una cu ceva mai puţini de 9000 – fiecare zonă fiind împărţită, la rândul ei, în trei loturi, după natura produselor, mere, lactate sau panificaţie.

La licitaţie, ofertele pot fi depuse pentru unul sau mai multe loturi. De mâine însă, şcolarii din cele 92 de unităţi administrativ-teritoriale vor primi lapte (sau alte produse lactate) şi corn. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au semnat, ieri, contractul de furnizare a produselor cu distribuitori locali.

 

Comentarii

comentarii