Elevii vor recupera orele pierdute

Astazi, sovaldi peste 3 milioane de elevi se întorc la scoala. Ei vor începe recuperarea orelor pe care ar fi trebuit sa le faca ieri, in conditiile in care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) le-a dat o zi în plus de vacanta pentru a petrece Pastele. Recuperarea materiei pentru ziua de 26 aprilie se va face intensiv, din 27 aprilie inclusiv pana la finalul semestrului al II-lea. Directorii de scoli vor asigura recuperarea integrala a materiei, conform dispozitiei Ministerului Educatiei. De asemenea, tezele de pe semestrul al II-lea vor fi date pana pe 20 mai, in conditiile in care cursurile acestui an scolar se vor finaliza in data de 17 iunie.
Elevii de clasa a XII-a mai au doar o luna de scoala, urmand sa intre direct în febra examenului de bacalaureat. Tinerii din ciclul liceal vor sustine, intre 6 si 8 iunie, proba orala la Limba si literatura romana, urmata de proba de competente digitale si de cea de limba straina. Din 27 iunie, elevii de clasa a XII-a vor sustine cele trei probe scrise, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 8 iulie.
Si pentru cei din ciclul gimnazial urmeaza examene. Elevii de clasa a VIII-a vor sustine anul acesta doar doua probe scrise, la Limba romana si la Matematica, pe 20, respectiv 22 iunie. De mentionat ca, in anii trecuti, ei aveau o proba scrisa in plus la finalizarea clasei a VIII-a, respectiv la Geografie sau Istorie, in functie de optiune.

Sursa

Comentarii

comentarii