Este ireal! După 50 de ani de beznă, o femeie și-a recăpătat vederea! Reacția ei când s-a văzut în oglindă a făcut medicii să izbucnească în lacrimi!

Încă un miracol la Iași. După zeci de ani de beznă, doctorii au redat vederea unei femei de 50 de ani. Reacția ei când s-a văzut în oglindă a fost tulburătoare! Medicii au izbucnit în plâns. Momente înduioșătoare în Clinica de Oftalmologie după ce aceasta și-a văzut copilul și soțul pentru prima dată.

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Iași, a suferit o intervenție chirurgicală care i-a redat zâmbetul pe buze, după 47 de ani de beznă. În tot acest timp, deși a fost nevăzătoare, femeia s-a căsătorit cu bărbatul pe care l-a iubit fără să-l vadă vreodată și a dat naștere unui copil căruia nu i-a putut vedea vreodată privirea. Astăzi, chinul ei a luat sfârșit, după ce a primit corneea prelevată de la o persoană aflată în moarte cerebrală. „Pacienta era nevăzătoare de la vârsta de trei ani, când a suferit arsuri la ambii ochi. Ieri, aceasta a văzut pentru prima dată. S-a privit în oglindă și a izbucnit în lacrimi. Și-a văzut totodată soțul și copilul, persoane apropiate pe care niciodată nu a avut șansa să le vadă până acum. Pentru personalul medical a fost un moment unic, un moment încărcat cu extrem de multă emoție. Să observi reacția unui om care vede pentru prima dată este un lucru extraordinar. Acum poate vedea cu 25 la sută din capacitatea totală, dar pe parcursul recuperării poate ajunge să vadă și 70, 80 la sută”, spune prof. dr. Camelia Bogdanici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași.

Ziua de 29 decembrie va rămâne în memoria femeii de 50 de ani ca o zi în care a simțit că renaște. După aproape jumătate de veac a reușit să vadă cum arată, să vadă persoanele dragi și ceea ce o înconjoară. Până acum a trăit doar cu amintirea imaginilor văzute până la vârsta de trei ani, când, într-o zi oarecare, și-a pierdut vederea. „Evoluția post operatorie a pacientei este foarte bună, dar va mai avea nevoie de un transplant și la ochiul stâng. Pentru ochiul drept s-a realizat o intervenție complexă de transplant de cornee, de extracție și înlocuire a cristalinului. Reamintim că transplantul de cornee se poate realiza și de la pacienții decedați, cu acordul familiei”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU Smurd Iași.

Conntinuarea aici. 

 

Comentarii

comentarii